SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, April 23, 2010

Tunggu result darah dah lebih 3 bulan dah ni tak keluar lagi

Aku kat rumah. Nguahahaha! Gelak syaitonnnn....

Pagi tadi pi klinik. Appointment yang semalam baru hari ni hegeh-hegeh nak pi. Pukul 8 aku dah terpacak kat klinik.

Tunggu punya tunggu punya tunggu bila dah masuk bilik doktor dia tanya,

'Datang untuk apa?'

'Ada appointment untuk check result darah. Tangan saya ni sakit.'

'Eh, bila awak amik darah ni?'

Aku tunjuk la kad kuning kecik tu.

'Awak duduk luar dulu. Nanti saya panggil lain. Nak cari result awak dulu.'

Aku pun dok la tunggu luar. Dalam 20 minit baru kena panggil balik.


'Result awak tak keluar lagi la. Lagi 3 minggu datang balik.'


Ok, aku dah jadi pelik. Dah la aku memang sebelum ni dah lewatkan amik result 1st appointment almost 2 months. Bila aku datang nak tau result Doktor kata baru 1 result yang keluar. Suruh aku datang lagi 3 minggu. Ni tambah lagi 3 minggu. Nak tau result darah aje sampai MORE THAN 3 MONTHS????


Kalau aku ada sakit agaknya dah lama dah penyakit aku naik stage bahaya kalau macam gini gayanya.


N aku dapat rasa result aku tu macam dah hilang aje. Selalu aje dah kena macam ni.



4 comments:

Dokter faRyn said...

ko amik blood test utk ape eh?

kalau dorg trace result nil in record, atau hilang, biasanya dorg akan suruh repeat amik darah. kalau tak suruh repeat, most probably ada lah tu.

and certain blood test memang ambik masa yang lama nak process.

itu nak tau test utk ape ek.

:)

aMiYs said...

faryn - wrist aku ni haa.. dedua sakit.. klu aku angkat brg berat lg sakit.. skrg klu aku byk guna pc pun jadik gak..

aku amik darah 5hb januari ari tu.. diorg suh aku dtg blk 4 feb... aku dtg hujung bln 3 psl bz... pehtu kata 1 je result bru kuar.. suh tggu 3 mggu..

aku dtg hr ni suh tggu 3 mggu lg.. still xde result kata doc... huiiii... mau aku tak berasap....

Dokter faRyn said...

ohh..mungkin darah yg nk rule out masalah joint tu.

ehh aku ingt ko bukan ada carpal tunnel syndrome ke dulu? masalah yg sama ke

aMiYs said...

faryn - yg carpal tunnel tu aku agak2 je sbb simptom tu mcm lebih kurang je.. hahaha! pandai2 sendiri... ni la klu dh cita2 nk jd doktor tp x jadi... nk kepastian la yg aku pi klinik ni.. skali kena check darah pulok... huhu...

ko rase ape kena la dgn wrist aku ni ek?