SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, January 6, 2010

Tempe sedap tau

Sakit kepala la. Huhuhu..

Hari ni still puasa. Nak ganti la. Lagi 37 hari lagi tau. Tergolek kambing la aku nak ganti ni.

Ohh... Hari ni tak payah pi opis 1 lagi. Sebab bos dua-dua tak ada. Masing-masing dok holiday on ice lagi la tu. Cet.. Beria suruh aku call hari ni.

Semalam dapat jugak makan tempe n tauhu time berbuka. Hahaha! Mengidam pulak. Dah lama teringin nak makan. Unsur-unsur kejawaan di situ ye. Memang feveret sangat la tempe tu macam Cik Epal. Tapi kat kampung kalau dok rumah laki aku jangan harap la nak makan tempe.


Sebab family laki aku tak makan tempe. Yang masak kat rumah pulak mak dia aje. Aku tolong makan. So, tak ada la tempe. Kalau aku yang masak confirm hari-hari ada tempe. Wakaka! Tempe sambal, tempe goreng rempah, tempe masak kicap, tempe masak lemak. Semua la berasaskan tempe. Harus kurus laki aku karang. Hahaha!

Sedap apa tempe tu. Banyak khasiat. Eh, try la makan tempe pada yang tak pernah makan tu. Mesti lepas tu suka. Akekeke.. Kalau tak suka pun suka hati la. Aku tak paksa puunnn...


Aku nak tido jap. Ntah apa aku meraban pasal tempe pulak ni. Okeh.. Sat lagi sambung lain. ZzzZZZzzzz...













 

5 comments:

LoVEaQshA said...

suka tempe goren jer, tempe masak lain xgoti nk mkn..~!~

Misbehave said...

sama la, my hubby pon x makan tempe.

i sukerrrrrrr tempe, nak nak tempe goreng...perrgghhh..mmg sodap!

Sharinginfoz said...

memang sodap di makan begitu saja.. ooooo tempe.....

Masa itu Time

First Day Smart Reader

puterikurekure said...

tempe goreng is the best!
nyammm!!!!!!!!

HaLuSiNaSi said...

loveaqsha - sedap gak tempe klu varietykan msk dia.. try la..

misbehave - yup.. tempe mmg sedap.. idup tempe! hahha!

sharinginfoz - mkn cicah sambal kicap lg sedap.. nyamnyam..

puterikurekure - tempe always da best.. haha!