SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, January 7, 2010

Syoknya Amir tido

Ni cerita time aku balik kampung minggu lepas.

Cerita dia...










Tadaaaa.....


Amir dah ada katil baru. Lalala~~


Kalau tak selalu dok tido menyelit bawah ketiak abah n ummi dia je. Kalau aku balik kampung la. Selalu selit bawah ketiak abah.




Punya syok dia tido dalam baby cot baru ni. Siap terdepang dua-dua tangan. baby cot ni yang foldable punya. Senang kalau Amir dah besar lipat simpan aje. Tak payah susah payah bukak skru.

Asalnya nak survey je. Tapi terbeli pulak. ;p





Ni kipas untuk letak kat stroller sebenarnya. Tapi taruk aje kat baby cot tu sebab budak debab ni kuat berpeluh. Kejap aje dah basah belakang dia.





Saye dah ade katil baru... Weeee!!!




So bila dah ada katil baru dia dah jadi amat petah bercakap. 1 hapah pun ummi tak faham tapi layankan aje la. Aku nak taruk video tapi tak buleh pulak. Nanti kalau dah buleh aku letak. Kalau aku lupa tak ada la. Huhu...

Ruam naik balik kat pipi Amir. Tu yang nampak merah-merah tu. Sebelum ni dah licin n hensem dah. Allergic apa la anak ummi ni.

Rindunya la kat budak debab ni. T_T





7 comments:

@e_da said...

alololooo comeynya.... betullal nape baby kalau tido berpeluh sakan belakang bdn dia ek...

HaLuSiNaSi said...

ida - tu la, amir klu dlm keta ada aircond pun peluh2 sakan.. bdk2 mmg camtu kot..

puterikurekure said...

cian amir kena ruam. khalish kalau kena ruam, kat celah2 leher dia je. kite pakaikan krim ruam j&j terus elok esoknya.

budak memang rajin berpeluh. sebab suhu badan dia tinggi sket dari kite orang dewasa.

zee nazeri said...

Mau tak rindu..best layan budak mase peringkat Amir ni..

sukiminna said...

hai adik lidwan yg omei..nak ggt ppi boley..?

Suliana said...

ko letak la promotion jual cd..camana ko blh terjebak jual cd nih??letak gmbr byk2, nnti aku senang nak pilih..hihi

HaLuSiNaSi said...

sukiminna - huhu.. mau geget? nnti amir geget balik.. heheh...

suliana - haha.. aku baru dpt stok bbland esok.. nnti aku tepek gambo k.. coolababy x smpi stok lg nih.. berjinggut aku tggu..