SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, March 22, 2010

Pregnant?

Hahahaha!

Terkejut kah? 

Nak bayar hutang tag yang dah lapuk aku peram ni haaa...

Here we go bebeh!


HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

-Masa tu sehari lepas kenduri rumah Abang Misai. Aku cibi n muntah dengan teruknya. Dasat oke. Nak jalan pun tak larat. Pi klinik kena cucuk montot. Sebab masa tu tak saspek pun preggy. Esoknya balik rumah parents aku saje tergedik nak check. Dah lama beli pregnancy test kit tu. Excited lebih nak preggy. Dengan gigih pagi-pagi subuh nak terkencing tu buat test. Tengok-tengok haaaa... Amik ko! 2 line terus naik tanpa perlu menunggu beberapa minit. Pantas dan tuntas. Wakaka!

Untuk meng'confirm'kan lepas balik ke Shah Alam terus pi klinik. Masih positif. Time check tu dah 5 minggu. Yariba yaribaaa~~~


HOW DO YOU FEEL?

-Rasa happy sebab memang teringin nak baby cepat. Heeee... Berusaha keras oke. Wakakaka!



WHO DID YOU TELL FIRST?

-My mum of course... Lepas tu baru sms dekat Abang Misai. Boleh tak percaya pulak.



WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

-Yup... Cari tarikh 'panas' gitu. Keskeskes...


WHAT IS YOUR FIRST CHILD NAME?
 
-Muhammad Amir Ridhwan

WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?

-Seorang teruna gagah perkasa. ;p

WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?

-Nur Amira R.... Hehehe...

DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX ?

-Tak kisah gegurl or boboy. Asalkan sihat walafiat Alhamdulillah.

WHEN WAS YOUR CHILD BORN ?

-19 Ogos 2009 ~~ Bulan Kemerdekaan tu

DUE DATE WERE SUPPOSED TO BE ON WHAT DATE?

-Around 20 - 22 Ogos 2009. 



HOW DO YOU FEEL WHEN YOU FIRST SAW YOUR BABY?

-Air mata berjujuran. Seriously.. Automatik air mata ni turun.


HOW OLD WERE YOU AT THAT TIME?

-Sepatutnya 27. Tapi dalam surat beranak 26 sebab tak cukup bulan lagi. Agagaga~~ Tiba-tiba rasa muda. Ahaks! Abang Misai jeles ok.


DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX BEFORE YOU G IVE BIRTH?

-Yeyeaahhh!!! Excited terlebih. Tapi pi ditemani housemate ku Ina. Abang Misai nun jauh di utara. Oh, masa scan 3D baru nampak. Scan biasa memang menyorok sesaje.

DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

-
Yessss... 3 months of morning sickness. Berat aku jua menyusut sebanyak 3kg. Tapi lepas tu naik tak hengat pulok. Wakaka!

WHAT DID YOU CRAVE?

- Oh... Aku craving benda yang aku tak suka nak makan. Apakah benda itu???? Bishop nose... Atau dengan kata pasarnya tongkeng ayam.. Atau nak lagi best bontot ayam... Hasilnya Muhammad Amir Ridhwan suka menceceh sekarang ni.. Hahaha! 

WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

-Orang yang tak faham macam mana perasaan ibu mengandung yang jauh dari family n husband. Rasa nak gelek dengan lori.


HOW MANY KG's DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?

-Naik dalam 10-12kg tu.... Sekarang gigih nak mengurangkan lagi... Pasal jeans ai tak muat lagi ni.... Waaaa!!!

DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
-HB saya rendah ye. Dah makan segala kerang, hati dan makanan yang boleh menambah darah. Tapi makin kurang pulak. N kepala baby tak engaged pada waktu yang sepatutnya. Floating saje.

WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

-Hospital Seberang Jaya, Pulau Pinang

WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
-Abang Misai lor. Masa pi hospital tu di refer sebab kepala baby tak engaged. Sekali ketuban dah kurang pulak. Bila masa bocor pun tak perasan. Hahaha! Terus kena admit ke ward untuk induce.


WHO IS YOUR GYNEA?

-Tak kenal aku. Maklum la, hospital gomen.


HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?

-Saya masuk wad 17hb Ogos. Induce 18hb Ogos. Start sakit pukul 6 petang lepas induce. Then ketuban pecah. Pukul 11 malam disorong ke labour room. Bertarung dengan sakit yang sangat hebat sampai pukul 7 pagi. Jalan dah bukak 8cm but kepala baby tak nampak bila aku push. Terus zasss disorong ke OT. Oh...



WHAT TIME DO YOU GAVE BIRTH?

-8.20 a.m pada tarikh 19 Ogos 2009


WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

-Pakar bedah la. Huhuhu... My hubby tak boleh masuk OT.


WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

Emergency c-sect

DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

Tidak diberikan apa-apa ubat masa sakit sebelum disorong ke OT untuk c-sect. Rasa sakit macam nak sepak orang. Huuuuu....


DO YOU BREASTFEED YOUR BABY?

-Yup. Sempat la 3 bulan n campur FM. Lepas tu FM aje sebab ummi jauh dari Amir. Sob.. Sob...


ARE YOU PLANNING TO HAVE ANOTHER ONE RIGHT NOW?

-Kalau Allah nak bagi rezeki ai terima... ;)
But buat masa ni planning la dulu sampai boleh get together dengan Amir n Abang Misai. *sedih lagi*


Okeh, Puan Yat mummy Qies, saya sudah membayar tag anda. Heheh... Aku malas nak tag orang. Siapa rajin buat la.


1 comment:

Mama Qiestina said...

wehhhhhhhhhhhhhh ko pon saama case cam aku ke syima kena emergnecy c-sect?? aku pon dah sakit nak mati jalan dah bukak 10 cm teran2 kepala baby tak nampak teros belah..sadisssssssssss kan.

tapi berbaloi baloiii dapat baby syomel :)