SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, March 22, 2010

Politik sucks!

Pagi-pagi dah rasa nak jadi mak lampir.

Baru lepas meeting n kena marah. Fineeee....

Lagi sekali bukan salah aku. Sebab aku dah follow semua yang hq nak dalam format yang diorang bagi.

Then, last week ada meeting untuk semua cawangan kat negeri. N benda alah yang aku buat tu kena present. Tapi tak tally dengan hq.

Dah bos aku bising-bising tanya aku kenapa tak tally. Dahhhh... Mana la aku tau. Paper tu pulak bos pegang. Dah abes dia bebel dia suruh aku tengok. Langsung tak nak dengar apa aku nak explain. *senang jadi bos ni. ikut kepala dia aje.*

Padahal aku amik data dalam sistem. Hq pun sama. Tapi kenapa tak tally?


Bila aku check n kira balik sah la hq buat ikut suka hati mak bapak dia. Hari tu bukan main lagi ajar aku macam mana nak kira benda alah tu semua. Tau-tau diorang ni tak follow apa yang diorang ajar kat kitorang ni.


Mana la tak tally kalau dah buat ikut suka hati aje. Dah aku la yang kena sembur. Pulak tu kena explain balik macam mana diorang kira n macam mana aku kira. Kalau dah korang boleh keluarkan sendiri dari sistem buat apa mintak lagi dari kitorang? Dah aku kena extract satu-satu pulak tu. Saje nak tunjuk korang bagus ke apa?


Lagi 1 yang mendatangkan hangen 1 badan sebab sorang YB ni. Siapa yang keja dengan YB ni tau la azab dia macam mana.


Selamba aje maki-maki orang nak orang ikut cakap dia aje. Ikut kepala ko aje. Mentang-mentang ada title kan. Bukan nak ikut garis panduan. Berlagak pulak tu.


Even tak semua YB macam tu tapi sebab sorang dua ni la yang mencacatkan profile YB-YB yang lain. Dah la tu tak puas hati aje mengadu kat PM. Bagus la buat macam tu. Macam budak-budak.


Sebab tu aku tak suka politik. Sangat sucks!


Daripada aku nak puasa hari ni terus tak puasa. Dah hangen aje 1 badan.



1 comment:

tembakaujiwa said...

Politic?Politians?

Juz go to Hell In Peace..