SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, March 16, 2010

nak pi langkawi tapi tak reti la pulak nak survey nih

Morning everyone.

Haha! Morning nak dekat afternoon baru sempat update blog. Gila banyak keja. Pagi-pagi pulak bos dah buat meeting tergempar. Aku macam biasa, tak ada aku meeting tak jalan. *wakakaka! sila sekeh aku*

Dengan printer buat perangai sampai aku rasa nak terajang keluar tingkap. Punya mamai aku tadi nak masuk kertas kat tray printer aku pi bukak laci. Hahaha! Nak cepat sampai semua pun dah tak perasan.

Aku rasa macam nak bercuti ke Langkawi la. Ketahuilah bahawa aku tak pernah lagi ke Langkawi. Maka aku jadi amat batak ye.

Siapa-siapa boleh tolong aku tak?

Aku nak survey macam bangang-bangang aje tak reti. Pasal tak pernah aku bercuti-cuti Malaysia sepanjang hidup. Pernah sekali la takat pi Pulau Pangkor masa aku jadi minah kilang dulu. Itu pun dengan ntah budak kilang mana buat aku pun tak berapa kenal.

Tapi sebab darah muda aku masa tu dah memberontak *ewah* nak merasa jalan jauh-jauh sikit maka aku redah.

Selebihnya aku pi Pangkor sebab meeting. Sangat bongok la dok hotel aje tak menikmati apa ada kat Pangkor tu.

Aku nak tau rate tempat yang tak berapa nak merabakkan poket kalau kat Langkawi tu. Kira standard la. Pasal aku ni tergolong dalam golongan financially stressed. Eceh.. Mentang-mentang keja sekarang ni handle pasal benda alah tu.

Ada sesiapa orang Langkawi baca belog aku boleh tolong ka? Hahaha! Bajet poplar.


p/s: printer  aku confirm nak kena campak luar tingkap. 2 kali print tapi hasilnya sangat menyakitkan hatiiiiii....





3 comments:

Ejamaria said...

langkawi... tpt best... make sure 4day 3 nite at least... day 1 pegi pulau payar atau pulau 3 serangkai (dayang bunting, helang ngan... satu lg pulau lupe nama...) trip ni klu p.payar kena amik feri, pulau 3 serangkai naik bot jer... both thrill... pegi pagi tau... day 2 pegi naik kabel car... gile gayat lg dasat dari genting... naik ramai2 efek tak brape, cube naik satu kabel tu cuma 2-4 org... hahaha nanges... pas tu bole ronda2 pulau - pulau ni kecik je - makam mahsuri, tpt gamat, air terjun... skali round habis day 3 pegi shopin kat pekan kuah pinggan mangkuk... coklat... kain batik... cendrehati... day 4 hari utk pack brg2 sblum check out... klu beg tak muat, pegi beli kat pekan kuah nun... sempat lagi...

puterikurekure said...

http://www.journeymalaysia.com/islandlangkawimalibest.htm

try la. dulu kite stay kat sini je. okla. agak mesra poket. hehehe~

Anonymous said...

try booking thru airasia go holiday.dlm 500 je kalo duk dkt hotel helang for 2 including flight return.,baby tmbh rm30 kot kalo flight so dlm rm60.langkawi kena sewa kereta.kalo x susah sket nk jalan.pinggan mangkuk kt pekan kuah tuh g idaman puri.meriah nok.