SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, June 21, 2010

Sah! Chicken pox... Huhu...

Yeeeee...

Aku baru balik dari klinik. Huiii... tarik napas jap. Gila penat naik tangga tingkat 5 nih.

Ok, sambung. Hehe.. ;p

Doc klinik yang aku pi tadi ni tengok dia kata dari segi bintik-bintik memang macam chicken pox. Tapi cara keluar tu macam memusykilkan doc tu pulak. Huhuhu... Sebab kat muka tak ada. Start keluar rashes tu dari tangan n belakang badan. Kat kaki baru naik pagi tadi.

Tapi doc ni memang check betul-betul la. Dia suruh aku bukak segala seluar baju Amir. Check mulut. Check badan. Siap timbang berat untuk tengok kesesuaian nak bagi ubat.

Amir dah 9.2kg. Waaaahhh!!! Patut la mencungap aje ummi naik turun tingkat 5 nih. Anak ummi dah 9kg ropenye. :):):)

Dan doc telah simpulkan Amir kena chicken pox. Ummi telah dapat surat sokongan untuk luluskan cuti jugak. Hahaha! Itu paling happy sebab dapat jaga budak kecik ni.

Ye la, takkan aku nak hantar pi pengasuh jugak. Dah la ada sorang lagi baby. Jangkit karang kesian baby tu.


Ubat dia semua sekali tadi RM110. Aku macam errr.... Bukan pasal mahal ye. Sebab aku macam tak sure berapa banyak ada dalam wallet.


Setelah aku selongkar wallet Bonia celup aku tadi harusss la ada ngam-ngam RM111. Terlebih singgit. Waahhhh!!! Lega! Lega! Takkan nak pi cari ATM machine pulak.


Baru aje aku dok pikir nak cari air kelapa bagi Amir minum nak keluarkan segala chicken pox tu. Tapi setelah cuma berbaki RM1 maka kedai mamak sebelah klinik yang ada jual air kelapa bye bye bye aje la. Sob... Sob....


Tak apa la. Petang karang ummi cari air kelapa Amir ye.



 Kesian anak ummi kena chicken pox pulak... T_T
 




6 comments:

ejaMaria said...

la... siannye... tak sempat amik vaksin dulu dah kena ye...

zee nazeri said...

Seb baik kena mase umi dia jaga..
Moga Amir cpt sembuh yer..

puterikurekure said...

aloh aloh...amir rehat ye.
chicken pox kena jaga teliti. awak pon jaga diri tau amiys.

puterikurekure said...

aloh aloh...amir rehat ye.
chicken pox kena jaga teliti. awak pon jaga diri tau amiys.

Mrs. Amie said...

siannya Amie! OMG! risaunya kalau i.. get well soon dear!

@e_da said...

alahaii siann amir...kena chicken pop pula.. auntie n mika doakan amir cepat sembuh ok...