SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, June 8, 2010

Amir adalah assistant ummi selama seminggu ;)

Puan Intan @ PuteriKureKure tanya, Amir babysitter dah tak jaga ke? Hehehe...

Amir seminggu ni dia jadi assistant ummi dia kat opis. Since sekarang kan cuti sekolah, so babysitter Amir cuti seminggu. Balik kampung. Takkan la aku nak kata tak boleh pulak. Huhuhu...

Maka setelah berfikir secara jitu dah tak ada orang nak jaga aku angkut aje la pi opis. Kat opis ramai orang boleh tolong tengok. Muakakaka! Mengambil kesempatan pulak ek.

N sangat-sangat la bagus si Amir since semalam. Tak meragam pun. Nangis pun tak. Sampai kagum orang-orang kat opis ni dengan dia. Hahahaha! 

Bijak anak ummi ni bawak diri. Ummi dah la bz je 2 hari ni. Dia boleh relax tak kisah langsung siapa pun pegang. Padahal hari mula-mula datang Shah Alam letak kat pengasuh menangis tersedu-sedu siap ketuk-ketuk pintu rumah lagi nak ikut ummi.

Dan semua orang adalah geram dengan pipi labuh si Tuan Besar ni. Ekekeke...

Haaa! Amir buat apa tu?

Habis dipunggah bakul susu dia. Bersepah segala pampers dengan wet tissue.

Kejap-kejap dia masukkan baju dalam bakul. Kejap lagi dia keluarkan balik. Adoi laaaa....

Tempat lepak Amir dalam bilik ummi.

 Muka tuan bilik yang macam dah nak pengsan. Muka yang dah berdouble-double layer dah. Wuwuwuwu....

 Dah, aku nak tunggu time balik aje ni. Letih gila. Dengan ada budak dua orang ni masuk bilik aku tak puas hati pasal claim pulak. Eh, suka hati korang la kan. Malas dah aku nak jaga.



4 comments:

Mama Qiestina said...

ala cheeky amirrrrr tolong ummi kemas yekkk?

kalo qies ikot p opisss siaplah dia kemasss gakk..pastu kena gomol2 smpi lebam.hahaha

Suliana said...

mengemas ke mer.. hihihi

puterikurekure said...

la..gitu ke. hehehe~
ofis tak kesah, takde hal la kan.
:)

amir behave ye kat ofis. bagus betul!

aMiYs said...

yat - yeee... abes 1 bilik dia tolong kemaskan.. huhu...

su - eh, amir mmg suka mengemas... hahaha!

puterikurekure - nasib baik la diorg x kisah.. klu x mana nak letak la si budak kecik ni... huhuhu...