SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, June 21, 2010

Campak ke?

Salam n morning :)

Aku kat rumah. Eh, tak keja ke?

Aku dok jaga Amir ni. Badan tak ada la panas tapi naik rashes yang sangat banyak kat kaki n badan dia. Lepas tu ada bintik-bintik air.

Aku suspek demam campak. Tapi tak demam cuma rashes adakah itu campak? Huhuhu...

Semalam dah pi klinik lagi sekali. Sebab dok risau-risau takut HFMD ke apa kan. Doktor kata bukan la. Sebab blister tu dekat lengan-lengan semua. Tapak tangan pun ada. Doc cakap kalau HFMD dekat tapak tangan tu je.

N dia kata Amir eczema. Eczema dia kena infection n bila dia garu-garu blister tu pecah n menyebabkan kegatalan merebak ke seluruh alam eh badan.

But hari ni aku tengok macam makin banyak je. Hmmmm... Musykil ok. Takkan la eczema sampai macam tu kot.

Kejap lagi bawak pi klinik lain la pulak. Nak confirm.

Kesian tengok dia gatal-gatal gitu.




5 comments:

puterikurekure said...

ciannye amir!
awak pi jumpa pakar kulit terus la. isk..risaunyaaa~

puterikurekure said...

ciannye amir!
awak pi jumpa pakar kulit terus la. isk..risaunyaaa~

Sharinginfoz said...

kesian kat amir semoga cepat ok ya

Ain said...

kesiannya....

sarah pun baru baik dari kudis api last week....

moga amir cepat sembuh hendaknya....

puterikurekure said...

babe, baru teringat. its better awak pi jumpa pakar kulit terus. dalam mulut amir ada gatal2 tu jugak ke? macam mata ikan tu?

aritu my nephew kena lebih kurang cam amir ni kena. skali doc cakap dia kena penyakit kawasaki. doc bagi ubat, dalam masa 2 hari terus boleh baik. awak pi la eh. risau sangat!