SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, December 30, 2009

Nak kena minor surgery pulok

Nyut.. Nyut.. Nyut...

Gusi aku tengah dok berdenyut ni. Tadi pi klinik gigi. Nak cabut la kan. Dah berapa kali pi dia kata gusi aku bengkak je. Bagi ubat macam nak suruh buat makanan ruji pulak.

So, pagi tadi terhegeh-hegeh la aku pi klinik.

Nasib baik tunggu tak lama sangat. Oke, bagus... Tak payah tukar piagam pelanggan.

Masuk aje bilik doktor tu, dia tengok gigi aku terus dia kata,

'Susah nak cabut ni.'

Apekah menakutkan aku???!

Aku dah horror oke. Rasa macam nak lari jek. Tapi rileks. Aku kan cool. Wakakaka!

Doktor tu cute la. Doktor perempuan. Bukan laki. So lepas kena bius tu aku dok la weng-weng kejap kat luar bilik sebab doc tu nak cabut gigi orang lain pulak.

Masuk aje balik jenuh doc tu korek-korek nak kasi gigi aku keluar. Macam-macam gaya ada. Kepala aku tu rasa macam apa dah. Siap kena pegang dengan nurse lagi. Adoi...

Lepas berapa minit doc tu berusaha last-last doc tu surrender.

'Akar gigi awak ni dalam sangat la. Saya tak berani nak korek lagi takut termasuk rongga hidung. So, saya set appointment untuk minor surgery lah.'

Erk... Terus rasa nak pitam.

Appointment untuk surgery adalah 1/2/10, hari Selasa pukul 2 petang.

Arrr... Ngeri.. Ngeri... Mimpi ngeri...

N aku dapat MC sebenarnya ni. Tapi sebab ada hal sikit aku ke opis. La ni kat opis la. Sempat lagi nak update blog. Hohoho...

Biasa la, pekerja gemilang kata kan.

;p



2 comments:

LoVEaQshA said...

wuarghhh sgt tatut dengar doc.gg..!~
sbtue ms skol rendah dlu salu main kejar2 ngn nurse before kna checkup..!~

huhu bahananyer terserlahla skrg gg kapak yg menguasai dunia seantero mukaku yg amat cumils nie..hehe
(maafla merapukan dri d'umah org)

HaLuSiNaSi said...

loveaqsha - mmg ngeri.. time skolah pon slalu lari.. kot x pon monteng klu tau doc gigi nk dtg...

horror.. huuu...