SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, December 3, 2009

Sila nyatakan pendapat atau sokongan anda. Timer kasih....

Sebab aku nak tau apa pendapat korang. Maka aku jadikan entry ni STICKY WICKY MODE okeh.



Eh, baru abes meeting?


Time balik baru settle. Dah la aku kena present last minit. Nak buat macam mana. Saya hanya pacal hina yang menurut perintah. ;p


Eh, aku kan dah malas la nak keja ni. Aku ingat nak buat bisnes aje. Nak dok rumah sambil melayan Amir. Ye la, keja aku sekarang ni memang buat aku berkorban apa saja, harta atau pun nyawa. Sadis tak? Kalau aku dapat balik kampung pun, kata la aku dapat naik pangkat *angan-angan jauh ni* still aku kena balik ke HQ jugak yang dekat Putrajaya tu.


Nanti kena tinggalkan Amir jugak. Kot masa tu Amir dah dapat adik takkan nak tinggal jugak. Eh.... Tak boleh jadi.


Ramai orang mesti cakap rugi la sebab keja aku dah tetap. Gred pun boleh la. Tapi kalau sampai nanti anak aku pun tak kenal aku. Haaaaa... Tak ke lagi sedih macam tu. Kejar sangat duit sampai anak tak kenal mak dah. Memang rasa nak benam diri masuk lombong aje la.


So, aku tengah planning jangka panjang ni. Insya Allah. Aku nak try buat bisnes. Kecik-kecik dulu jadi la. Bila dah ok, dah maintain baru la kembangkan bisnes. Sekarang ni keja, keja jugak. Sampai aku abes bayar loan keta dengan bank. Lepas tu, hasta la vista bebeh!


Hahahaha!


Siapa sokong aku angkat kening!


12 comments:

fuadnis said...

saya sokong!!

betul la tindakan awak tu..jgn bhenti keje dulu..maksud saya..keje dulu..sambil2 tu wat bisnes..kira 2keje la..bila bisnes dah bkembang dan ada potensi utk dpt income yg lebih lumayan dr pkerjaan skrg..baru bhenti..

iNtAn aIzaN said...

sy pun sokong jugak !!!

amiys kite bukak bisness together2 lah :) hehe..laki kite kan same2 kat Penang ;)

ezan pun dah tak larat dgr ckp orang..amiys kire beruntung, ada amir..ezan masih lagi berdua jer :)
tuelah plan nak sgt pindah sane, bukak bisness..

mmg teringin nak try buat bisness
mula2 nak buat cupcake
nak bukak kedai avon ker? dobi ker?

bilelah tercapai impian tue kan :)

AmiYs said...

fuadnis - thnks sokong sy.. huhu... tu la.. mmg pk nak buat camtu...


ezan - jom bisnes same2.. hehe.. ni tgh kumpul2 modal ni.. igt nk try online dulu.. x larat dh nk keja ulang-alik ni.. :(

puterikurekure said...

kite sokong ibu2 yang betul2 nak jaga anak sejak dari kecik. semoga cita2 amiy tercapai ye! lagipon kesian kat anak bila tinggal lama2 ni...

cikTi said...

tercongek2 dh kning ni,.
xleh turun lagi dh,.

AmyNa said...

yupss...kening ni terkial2 dah ke atas nun tanda sokong.. amiys pun pjj ke? sama lah kita..Tapi amiys dh ada baby Amir..myna nie ada Mr.Amir jerk..huhuhu. baby lom rezki lagiks...
usaha dan terus berusaha, InsyaAllah.

p/s: tengs sudi singgah d sebelah..rajin2 lah jenguk yer. jangan lupa tinggal kan jejak..

AmiYs said...

puterikurekure - tq awk.. tinggal lama2 nnti dia x knl ummi dia... sedeynye...

cikTi - hehehe.. dh mcm ziana zain dh tu..

AmiYs said...

amyNa - yup.. pjj... sob..sob...

xpe myna.. nnti ade rezeki myna tu.. sabor yek.. senyum slalu tau... :)

cik EPAL said...

dah angkat kening dah ni..tanda sokong ;)

AmiYs said...

cik epal - time kacih sbb sokong.. huhu..

ezzati said...

sokong!!!kalo ada peluang tu grab je..:)

AmiYs said...

ezzati - thnks.. :) tgh intai2 peluang ni..