SaYa SayaNg AnDa :)

Saturday, November 7, 2009

Amir dok tunggu ummi balik ni...

Aku berblogging live dari opis. Dengan rasa yang amat menyampah sekali.


Selalunya time sekarang ni aku dah ada kat kampung. Dok berkepit dengan Amir. Sangat sensitif aku hari ni.


Pagi-pagi lagi Abang Misai dah buat video call. Dia cakap Amir dah bangun dari pukul 6 pagi lagi n tak mau tido. Minum susu pun tak mau, sumbat puting pun tak mau jugak. Dok menceceh kat abah dia, 'mana ummi? mana ummi?' *tipu la tu*


Ye la, selalunya time tu la aku dah ada kat rumah. Dok bagi dia nenen. Minggu lepas dia ikut abah dia amik aku kat stesen keretapi.


Mesti hari ni dia dok tunggu ummi balik kan. Mana la ummi ni tak balik-balik. Amir nak nenen ummi ni. *sedihnya*


Tadi pun Abang Misai buat video call lagi sekali time aku kat opis ni. Dia bawak Amir jalan-jalan. Sampai tertido Amir kat dalam kereta. Punya tunggu ummi tak sampai-sampai. *berderai air mata dah ni*


Timbalan bos pulak semalam *kira bos aku jugak la tu* boleh tanya soalan sensitif yang boleh mengundang air mata berjurai-jurai dalam bilik tu,


"Awak tak balik Penang ke minggu ni?"


Wachaaaa!!! Haruskah aku mengeluarkan jurus-jurus yang boleh menyebabkan kecederaan parah pada bos aku tu.


Nak balik!!!!



2 comments:

Mama Qiestina said...

waaaaaaaaa sedeynya cima..

ko mmg kuat laaa..laki jauh anak jauhhh..lagi hebat dari aku..
aku ni no no no nak pisah ngan Qies,even mak aku pon ade kata nak jaga Qies..huwaaa..

takpa aku doakan pat ko dapat tuka..amin..
syian amir carik nenen tuu..
Qies pon slalu carik nenen gak!

p/s ko bagi je sebijik penampo jepun kat org yg tye tuu..wakakka.

AmiYs said...

yat - x kuat pon buat2 mcm kuat je la... mlm2 nk tdo aje meleleh la air mata... bos aku tu mmg saje je..hukhukhuk...