SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, April 26, 2011

Soto Dan Drama Cina Lama

Assalamualaikum

Hari ni masuk opis lambat sikit. Dari semalam sakit belakang. Duduk sakit. Baring pun sakit. Tido pun tak nyenyak. Dah la aku ni sekarang ada problem susah nak tido. Paling awal aku dapat tido pukul 2 pagi. Itu pun tido yang aku rasa aku still boleh dengar bunyi-bunyian sekeliling.


Sebelum pi keja menyinggah beli makanan dulu. Tekak teringin makan soto. So, ke seksyen 8 la kita. Restoran Soto Shah Alam tu. Ramai orang betul. Berpusing aku cari parking tau. Baru pukul 9 tapi kuih-muih segala breakfast macam nasi goreng tu punya la banyak. Nampak rendang kerang. Rasa nak makan pulak. Hahaha!

Tapi terus ke tujuan asal sebelum nafsu membeli terpesong ke lain. Ada jugak la beli kuih 3 ketul dengan bubur sum sum selain soto. Nafsu serakah makan aku sekarang memang tak boleh dibendung lagi. ;p


Kuih seketul 40 sen. Aku amik kuih kasturi, getuk ubi dengan keria. Semua manis-manis. Elok sangat la tu kan. Bubur sum sum tu pun manis jugak. Hohoho... Adekah mau kena kencing manis??


Eh, semalam menggigih aku cari cerita cina zaman kecik-kecik. Siapa dulu hantu tengok drama cina? Siapa ingat The Breaking Point? Cerita sedih Leon Lai berlakon tu. Aku nak cari cerita dia tapi lain benda yang dapat. Dapat lagu ok. Soundtrack drama tu. Layan je la.


Lepas tu aku cari jugak drama Instinct yang Ekin Cheng berlakon tu. Sedih jugak. Apesal aku ni melayan cerita sedih je tah. Pun aku tak tau celah bedah mana nak download.


Mana ek aku boleh cari drama-drama lama tu. Ada sesiapa yang tau sila la bagitau ye. Aku nak melayan emosi ni.


Oh, pasal soundtrack drama The Breaking Point tu aku tak dapat nak post kat sini. Sebab aku dah bodoh IT. Lupa macam mana aku nak post lagu masuk entry. Huhuhu... Tapi korang boleh download lagu tu kat sini ye.


Mau sambung buat keja. Ada 400 lebih data aku nak kena betulkan sebab info tak lengkap. Pitam la mengadap pc ni.



2 comments:

zee nazeri said...

Breaking Point...
Masa tu pkl 6 ptg mesti terconggok dpn tv..

aMiYs said...

zee - yeeee.. tepat sekali.. hehe...