SaYa SayaNg AnDa :)

Saturday, February 6, 2010

Susu soya based mana yang elok? Pendapat pliz..

Hujan lebat kat Penang ni. Aku pulak kebosanan.


Amir tido. Abang Misai pi beli tiket aku nak balik esok.

Waaaaa... Tak nak balik ah...

Eh, jap aku nak tanya sebenarnya ni. Susu untuk baby yang soya based tu mana yang bagus aaa? N berapa harga dia. Aku tak menyempat-nyempat nak survey ni.

Amir nak kena tukar susu jugak. Allergic susu lembu. Sebab asal minum susu je muka dia naik rashes. Masa dok hospital tu 2 hari dia tak minum sebab masuk drip elok licin aje kulit.

Masa pi klinik time dia demam tu doktor ada bagi 1 tin susu free, NAN. Tak hinginnya Amir nak minum. Dekat 5 kali aku buat, dia minum sikit lepas tu paling ke lain. Hamboiiihhh.. Tak sedap kot *aku rasa pun tak sedap patut la Amir tak nak*. Tapi dia suka minum susu dia sekarang, DULAC.

Aku ada gak nak cari ISOMIL. Ok ke tak yang tu? Yang penting sedap ke tak? ;p

Hehehe.. Sebab anak bujang aku ni pandai memilih. Siapa la yang dia ikut ni. Ummi kadang-kadang aje main pilih-pilih ni. *haha! tak ngaku*

 

2 comments:

Mama Qiestina said...

anak akak aku alergic susu lombu gak..sampai skrg num isomil..mmg tu yg oke syima..

mahal ckit takpe asal amir sehat :)

Ejamaria said...

hmm sama la anak akak... allergic ngan susu lembu... anak sulung minum isomil, tp ade masalah nak buang air besar (kena minum lebih air kosong plak...) anak berikut nyer minum similac lf... ha yang ni lebih sesuai... then lepas umur 1 thn sambung ngan Anmum ... alhamdulillah ok...