SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, February 7, 2011

Nak Tukar Tapi Nak Main Tarik Tali Pulak

Melepak kat rumah. Ngadap tv sambil on lappy adik aku. Adik aku tak ada. Dia pi klinik. Housemate kitorang, Kak Ita ala-ala demam. Hidung tersumbat. Bernafas pun dah macam ikan, ikut mulut. Tu yang dah tak tahan ajak adik aku ke klinik tu.

Petang tadi masa sibuk semak claim bebudak tetiba ada emel masuk. Emel dari sorang budak 1 batch masuk keja tapi dia dapat Penang. Ala, yang beria memula nak tukar suka sama suka dengan aku tetiba tak nak dan menghancurkan hatiku.

Tetiba pulak dia emel kan. Ada la tu. Maklum la, orang baru kawen hujung bulan lepas. Bini pulak 1 jabatan tapi kat Putrajaya nun. Tu yang tetiba merisik bertanya khabar aku kat emel. Tapi emel 1st dia,

'Hari tu ko jumpa KP mintak tukar ek'

Aku heran bin pelik la. Mana dia ni tau. Dia tanya HQ la kot. Aku assume macam tu je la. Aku balas balik aku tak dapat pun jumpa. KP bz la kata. Mana nak heran orang bawah dia ni nak mintak-mintak tukar ni.

'Ko ngandung ke?'

Eh... Lagi aku pelik. Aku dah agak musykil di situ. Aku tak bagitau kot orang kat jabatan aku pregnant except ada la sorang 2 kawan aku. Tapi aku tak rasa diorang ni contact mengontact sesama diorang. Hmmmm.... Bau ikan di mana-mana ni.

Lepas tu lagi heran siap tau aku apply USM la. Apa la. Bila aku tanya mana dia tau dia kata ada staf dia bagitau.

Hep! Hep! Ni ada staf dia baca blog aku ke hapa? Baik ko ngaku sekarang. OooOOooo... Ngadu kat bos ko ek. Nak kena babap?!

Tapi tetiba dia main tarik tali lak dengan aku. Cakap ada gak sorang lagi budak ni nak mintak tukar Penang gak. Kes sama dengan aku. So, dia nak pikir dulu. Nak pilih la kot mana nak pindah. Maybe budak tu kat Putrajaya ke hape.

Berbulu betul aku. Boleh tak ko pikir sampai abes baru ko emel aku tanya. Ni tak, aku dah macam ada bunga-bunga harapan tetiba macam kena lenyek tayar lori bila dia emel gitu.

Tapi lepas tu mintak aku emel draf surat tukar. Aku dah get ready lama dah surat tukar. Siap ada draf surat tukar suka sama suka lagi.

Disebabkan aku baik hati aku bagi la. Dengan harapan *harapan lagi* dah aku bagi ko draf surat tu maka pandai-pandai la ko balas dengan madu ye. Kalau aku tau ko guna draf surat tu untuk tukar dengan orang lain takpeeeee.... Aku tak kisahhhhhhhh...... Tapi sendiri mau ingat la.

Ko tak kesian kat aku nanti orang lain pun buat macam tu jugak la kat kau. Dah la ko tanya aku ngandung ke hape lagi tak kesian kan. Siap pulak boleh nak berfikir nak pilih mana tapi emel aku mintak draf surat tukar.

Lepas tu bini ko demam ko dah menggelabah sebab jauh dengan bini. Tu baru bini demam. Esok dah ada anak baru ko tau macam mana perasaan aku ni. Tu pun kalau ko ada perasaan la.

So, pada staf si polan yang baca blog aku ni ko sendiri tau macam mana meroyannya aku hari-hari kat blog ni pasal nak balik kampung kan. Hope bos ko tu ada la hati perut ye.

p/s:kepala aku still sakit gila babun ni. update ni pun sebab nak kena luah something kat blog...

2 comments:

benz said...

ke dia mintak surat, nak bini yang pindah penang? heh?

aMiYs said...

benz - dia buat mcm tu aku terajang.. ko kenal budak tu aku rasa... kwn si bob tu...