SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, May 14, 2009

100 more days to go... ngaaaaa....

Sila baca tajuk then refer widget Mai Tengok Baby kat sebelah.

Yeeeee...... kawan-kawan sekelian. 100 more days to go.....

Dan aku tiba-tiba merasa seriau dan ngeri. Isk... Isk...

Sebab aku dok terfikir macam mana sakit bersalin tu. Ades... Adakah tiba-tiba ketakutan?? Patutlah emosi aku tak balance semenjak dua tiga menjak ni.

Sekarang pun aku dah start rasa sakit-sakit bawah perut n kat bawah tooot tu. Kalau banyak berjalan lagi lah. Aku ingat aku dah nak terberanak je.

Due aku 22 Ogos 2009 bersamaan dengan 1 Ramadhan 1430H. Due aku jatuh pada hari 1st puasa pulak tu. Wuwuwuwu... Adakah kalau betul-betul aku bersalin tarikh tu maka aku nanti akan gigih mengganti puasa? Puasa tahun lepas pun tak berganti-ganti lagi. Sebab aku sentiasa kebuluran lepas morning sickness aku dah ok.

Lepas tu fikir pulak macam mana nak jadi ibu. Berpandangan jauh ni. Dah fikir anak aku nak masuk U mana, amik course apa. Senget! Beranak pun belum sampai situ dah aku fikir. Hahahaha!

Fikir lagi siapa pulak nak jaga anak aku lepas habis pantang. If aku still tak dapat tukar aku nak bawak ke or tinggal kat kampung? Ah.... Memang serabut terus lah kepala otak yang dah sedia messy ni kan. Abang Misai kalau boleh tak nak bagi aku bawak anak dia jauh-jauh. Cet, anak aku jugak tu. Tapi bila memikirkan cost untuk baby sit dekat sini pasti lah mahal.

Dekat kampung adalah family nak tolong tengok-tengok. Tapi nanti mesti anak aku tak rapat dengan aku. Nak dengan abah dia aje. Mana buleh jadi macam tu. Nehi kebi nehi!

Dah lah. Malas nak fikir. Nanti aku sakit kepala. Aku nak makan. Perut dah lapar. Tata!



2 comments:

iNtAn aIzaN said...

Dear, rs sekejap jer kan :)
klu Ezan lah dah lp agaknyer sakit tue, dok sibuk pikir bile baby nak kuar
sure happy

take care ;)

AmiYs said...

Ezan - Tu la.. rasa kejap je..

Pejam celik dah 6 bulan lebih preggy...

heeee... happy tp seriau... ^_^