SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, October 13, 2010

Spenda berterbangan di hiway

Ok, hati ada sikit fanasssss...

Even keja adalah banyak tapi bila hati sudah fanassss maka perlu cool down.

Malas la aku nak story pasal apa sebab nanti bikin hati mendidih pulak. Sabar ek.. Sabar....

Maka, mari la bercerita. Huhuhu...


Ni peristiwa yang aku sebut kat entry bawah. Tempat kejadian : Seremban-PD Hiway. 


Ekekeke... Belum cerita dah gelak. Harus la kan. Ye benaarrrrr.... Sama seperti tajuk di atas. Dan aku n 3 orang lain dalam kereta adelah saksi kejadian.

Pic adelah digoogle. Bukan spenda ini mangsa di tempat kejadian. ;p

Alkisahnya masa tu aku n da geng baru nak balik dari persidangan kat PD. Baru je masuk hiway Seremban PD tu. Tetiba ada group motor ni berderu-deru belakang kereta aku.

Siap pulak ada member tolong tolak motor sorang lagi. Rosak ke hape tidak la ku tau.

Aku dengan yang lain-lain dah seriau dah. Diorang apejadah pulak beramai-ramai konvoi dekat-dekat dengan kereta aku. Dah terpikir diorang ni nak pecah cermin kereta la, tendang-tendang kereta la. Pikir tah hape-hape. Huhuhu...

Aku pun biar la diorang ni lepas dulu. Lepas tu nampak la ada sebijik motor ni stop kat hiway tu.



Tetiba kat tengah-tengah hiway berdesup peginya sebijik motor ni nak kejar kawan-kawan kot. Dan melayang la sesuatu dari beg yang aku rasa budak tu terlupa nak tutup. Bila diamat-amati kitorang terus menjerit,


'EEEEE... SPENDER!!!!'


Huahuahauaua.... Spenda kaler cekelat kehijau-hijauan eh.


Nasib baik la tak melekat depan cermin kereta. Kalau tak mau terbabas kereta aku sebab terkejut. Wakakaka!

So, pada sesiapa yang baca blog ni, dan terasa kehilangan spenda kat tengah hiway. Itu spenda kamu la kot.


Moral of the story : Sila pastikan beg anda ditutup bila mau memecut di jalanraya ketika menaiki motosikal jika tidak mau spenda anda berciciran di tengah jalan. Sekian terima kasih.


;p;p;p











7 comments:

zee nazeri said...

Hahahaha..kelakor la Amiys..spenda tu leh wat ubat jerawat tu...gerenti muka licin berseri...huhuhu

Intan Inn said...

hahhha lawaklah...mesti kes malu kalau budak tu tau

mR Gee.!! said...

heheeh....

@e_da said...

hahah lawak.. mesti dia tercari2 mana pegi spender dia tak cukup...

PearlnScarf said...

hehe saper hilang spender yg baca nie mesti malu... tapi kelakar..

|| a - j . E . E || said...

mwahahaha sangat la selekeh...

NURUL said...

hehehe lawaknyer