SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, August 17, 2009

Doakan aku ye coz aku masuk wad petang ni

Elloooo...


Oho sahabat sekelian. Aku belum bersalin lagi.


Tapi kan.... Aku kena masuk wad petang ni. *Huuuu... Ketakutan*


Sebab apa?


Tadi pi check up. Aku pi hospital sebab kena rujuk kat pakar kes kepala baby tak engaged.


Buku merah aku selamba kena cop RISIKO TINGGI. Hohohoho...


Tadi doktor check kata kepala baby dah engaged dah. Legaaaa...


But still kena scan jugak. Sekali scan hamik ko.


Air ketuban kurang lah pulak. 6.9 saje.


So conclusionnya.... Petang ni aku kena masuk wad. N pastilah kena induce.


Waaaahhhh... Sangat seram lah.....


Apekah rasa induce itu???? Adekah sangat sakit???


Doktor kata pagi esok. Tapi tak tau lah betul ke tak. Karang masuk-masuk terus kena induce pulaknya. Aku dah lah agak macam tak ready lagi. Ngaaaa....


Dup... Dap... Dup... Dap...


Rasa macam orang boleh dengar tu bunyi jantung aku berdegup-degup. Muka aje konon macam cool.


Sebenarnya tadi pun dah boleh masuk wad sebab barang semua pun aku dah bawak. Tapi sebab muka aku agak blur doktor suruh aku balik amik barang dulu. Hehehe... So, boleh masuk wad lambat sikit.


Apa pun doakan saya ye kawan-kawan. Mintak maaf kalau ada tersilap kata, terkasar bahasa or kalau-kalau ada yang terasa bila baca blog saya ni.


Kalau baby n ummi dah selamat aku update ye.


Tata....


Salam peluk cium korang semua. MMMMUUUUUAAAAHHHH!!!!





10 comments:

puterikurekure said...

oh!
sudah mahu masuk wadkah?

kalau induce, maknanya esok dah nak beranak?
waaa....tak sabarnyee.....
:)

jaga diri ok.

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: YEAYYY!!! Dah engaged... So, tunggu masa utk push jek la... Makan sikit2... Supaya ada tenaga... Moga semuanya selamat... ::.

Misbehave said...

ok ok..selamat diinduced..hehe..

jgn risau la, juz go wof d flow je..

kejap je, kalo induced arini, besok bby da kuar.yeay!!

i doakan sumer slamat :)

*pelok ciyom*

AmiYs said...

puterikurekure - yup.. jap lagi kena pi wad dah ni... tp slambe p lmbt.. hehehe... tq n u too take care.. :)

Mrs Mondok - insya allah.. tgh mkn kurma byk2 ni.. hehe..

misbehave - tq utk doa tu.. takut gak la nih... huhuhuh... insya allah esok i dah leh jumpa baby.. :)

zee nazeri said...

Moga2 Umi n Baby selamat..Amin

iNtAn aIzaN said...

Dear, jgn stress2 k..insyaAllah ummi n baby nyer akan slamat :)

Ezan doakan smuanye slamat k

pikirkan positive side, insyaAllah besok amiy dh boleh tgk baby :)sure chomelnyer...

Yat Ekhram said...

lalingssssssssss...

aku pulak yg ketar kaki neh :P
btw,aku doakan ko selamat melahirkan putera yg comel itu...

ya allah ya tuhanku..
permudahkanla sahabatku melalui detik2 ini..

amin..

hotcocoa said...

insyaallah semua selamat ok. aminnn :)

S!eZaN said...

semoga semuanya selamat..

mamaelly said...

hai..elly doakan kay...yg paling penting...jangan menjerit masa teran tu tau