SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, August 11, 2009

Bergumbira di kampung~~

Aku di desa tercinta. Sambil mengadap pc n tak tolong mak mertua aku nak masak kat dapur. Huhuhu... *anak hantu sungguh*


Sampai kampung pukul 2 pagi Isnin. Sepanjang dalam kereta memang aku membongkang tak sedar diri. Laki aku lah gigih drive sorang-sorang. Penat wooo.... Even kerja aku dengar taklimat je. Bosan nak mati.


Haaa... Siapa tengok rancangan Nikmatnya Malaysia? Ala... Yang Aidid Marcello dengan Bel jadi host tu.


Sebab dalam 1 episod tu diorang telah makan asam pedas kat Pasar Borong Batu Berendam maka aku telah merengek dekat laki aku nak makan asam pedas jugak.


Hahahaha... Bengang sungguh Abang Misai dengan Aidid sebab buat bini dia mengidam asam pedas ye. Tapi... Akhirnya berjaya jugak aku makan asam pedas tu. Sodap sungguh.... Memang kaw-kaw. Abang Misai sampai merah-merah mata macam orang menangis. Ekekeke...


Adalah aku snap gambo tapi tahap kemalasan nak upload tu adalah di atas paras 100%. Tengok lah, kalau rajin aku upload. Kalau tak kirim salam aje lah.


Petang ni aku nak kena pi klinik lagi lor. Nak scan pulak. Semalam dah pi dah. Tapi jumpa doktor saje.


N kepala baby still tak engaged lagi. Harapan untuk di c-sect adalah amat cerah terbentang di hadapan mata. Buat aku rasa seriau je nih.


Hope petang ni pi scan dia dah ready lah. Jangan lah takutkan umi ye baby.


Aku nak pi jenguk mesin basuh jap. Karang ada mak mertua aku pulak tolong basuh baju aku. Huhuhu...



8 comments:

puterikurekure said...

oh!
bestnyaaa dok umah mertua. semua disediakan. tul tak?

:)
harap2 kepala baby dah engaged la ek.
good luck!!!

AmiYs said...

puterikurekure - ahahaha.. mmg disediakan... tapi saye lak yg malu2 gitu...

smlm check lom engaged lg.. doa2 hari ni dah ok la...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Pernah terdengar 1 petua, kalau nak cepat kepala baby engaged, bawak2 berjalan selalu... Jalan jauh2 sket... Selain utk engagedkan kepala baby, memudahkan bersalin... Insya-Allah... Kak ipar amalkan berjalan selalu plus masa tengah sakit nk bersalin, dia pi sidai kain, sapu lantai rumah, cuci lantai... Bila sakit sangat dia stop la... Bila cam sakit sikit2, dia bawak pi buat keje.. Katanya nak permudahkan bersalin... Alhamdulillah, 2 orang anak dia mudah keluar, kecuali yg sulung, c-zer sbb takde pengalaman... ::.

AmiYs said...

Mrs Mondok - oo.. ye ke.. thanks utk petua tu... nak kena gigih berjalan jauh2 sket lepas ni... hehehe...

Misbehave said...

cser la best mcm i.hehe.

AmiYs said...

misbehave - i takut membayangkan perut i kena belah... huhuhu...

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Huwaaa!!! C-zer menakutkan... Even tak pernah pregnant, tp pengalaman perut kena tebuk, sangatlah tak best... Huhuhu!!! ::.

AmiYs said...

Mrs Mondok - tu la.. takooottt.... wuwuwu...