SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, August 11, 2009

Cuti saya masih tak aman

Ok, even aku tengah cuti tapi adalah amat tak aman sentosa rasanya. Sebab apa?


Call yang tak reti nak stop dari opis aku.


Sangat lah mengganggu ketenangan aku yang baru je nak release tension.


Sebab Jumaat lepas officer yang nak tanggung tugas aku tu MC pulok. Sebab dia pun baru je masuk kerja balik lepas 3 bulan cuti. Dia kena operate kaki coz ligamen terkoyak.


Masuk-masuk kerja je dia dah pi keluar melawat kawasan. *Macam YB lak bunyinya*


Maybe kaki dia tak berapa nak ok lagi lah tu. Tapi dah dia sorang je yang boleh ganti aku. Yang lain cannot... Sebab semua officer kontrak.


Disebabkan hari ni ada meeting kat HQ yang sepatutnya aku kena datang so dia lah yang kena ganti. N sebab aku tak sempat nak explain pasal benda-benda yang dia nak kena buat dia dah macam blur-blur lah.


Dah dia pi ke HQ angkut staf aku sekali. Then, dari semalam staf aku dok calling-calling tanya itu ini.


Tadi pulak dok sms aku tanya pasal apa dia nak jawab time meeting. Kejadahnya lah.


Baik aku tak payah cuti kot. Susah-susah sangat buat video conference je dengan aku dari HQ. Dengan baju kelawar aku ni aku jawab soalan karang. Huhuhu...


Ni broadband ni pun satu hal pulak. Apesal lembap sangat ntah. Aku nak update pon susah. Kejap-kejap terputus. Aku bakar pulak broadband ni karang. Beli mahal-mahal dengan bayar bil bulan-bulan tapi buat darah aku mendidih je.


Nak suruh aku pacak pencawang depan rumah kot baru ok.


Eh, perut aku lapar balik pulak lepas sidai baju tadi. Oh, mak mertuaku sangat sayang menantunya ini. Risau benor aku nak pi sidai baju kat belakang rumah tu je pun. Siap nak tolong sidaikan lagi.


Hehehe.. tapi i malu ah.. Dah lah dok rumah tak tolong masak. Takkan lah baju mak mertua nak sidai kot. Lemak berkrim lah aku jadinya.


Nak jenguk dapur jap. Apahal nak dok memerap dalam bilik je tak jenguk mak mertua kat dapur kan.



2 comments:

puterikurekure said...

dah makan la ni ek?

cian kamu. cuti dah tak macam cuti kan?

AmiYs said...

puterikurekure - tu la... diorang ni x fhm preggy mummy ni nak rest sket... hukhuk..