SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, August 2, 2012

Kesedihan Dengan Berita Kemalangan

Assalamualaikum


Hmmm... Pagi ni mood kureng sikit. Pagi-pagi dah baca berita yang menyedihkan pasal eksiden kat Keramat tu. Yang husband n wife yang tengah pregnant tu terpenyek antara 2 bas.


Pulak tu ada anak yang baru nak masuk 2 tahun. Kesian budak tu dah jadi yatim piatu sekelip mata.


N baby dalam perut pun tak dapat diselamatkan.


Teringat anak-anak kat rumah. Yang manja sangat dengan aku walaupun aku adelah tiger mommy.


Teringat Amir yang petah bercakap. Hana yang suka berkepit.


Al-Fatihah untuk mangsa yang terkorban. Juga untuk arwah Syaleza kakitangan tv9. Pun meninggalkan anak kecik.


Dan semoga Allah panjangkan umur kita yang masih bernafas ni untuk tengok anak-anak membesar dan berjaya. Amin....


Oh, dan sesiapa yang nak menghulurkan derma untuk anak kecil kepada mangsa kemalangan di Keramat tu boleh la bank in sumbangan anda kepada:


MAYBANK ACC : 164409539522 (NORSHAMIZA BINTI NORANI)


Acc ni milik kawan sekerja kepada arwah Siti Noor Edayu Roslan. Siapa nak bagi sumbangan boleh la bagi sebelum Sabtu 4/8/2012 sebab kawan-kawan arwah akan ziarah adik Hanif di Melaka pada hari Sabtu ni.


Sumber dari facebook.

2 comments:

@e_da said...

memang sedih kan... Anak anak kalau kita takde kita tau mcamana diorg mencari... Ini pula mak ayhnya pergi... Camanala keadaan anak tu.. Semoga allah lindungi mereka...

aMiYs said...

eida - sedih sgt2... saya pi kursus 5 hari pun amir dah nangis2 tanya abah dia mana ummi... bila ummi nak balik... tak boleh bygkan mcm mana anak kecik tu rindu kat ibu n ayah dia...