SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, August 7, 2012

Kemalasan Setelah 3 Hari Bercuti

Assalamualaikum

Cuti 3 hari. Tak buat apa sangat. Dok rumah jaga anak. Pasal laki aku punya jadual keja tunggang langgang. Kejap malam, kejap siang. Orang cuti dia keja.

Melayan la budak dua orang yang sorang tu keja asek nak suruh bawak dia berjalan. Mentang-mentang dah pandai berjalan. Kena pulak baru beli kasut baru untuk dia. Sebelum ni tak berkasut. Hana la, siapa lagi. :D

Amir pulak mulut pot pet tanya macam-macam. Ayat mesti dimulakan dengan perkataan feveret dia,

'Ummi, awat blablablabla....'

Ye, mesti start dengan 'awat'. Kihkihkih... Sampai abah dia dok ajuk. Lepas tu dia gelak-gelak. Tapi ini budak sensitif woo... Kadang-kadang aku kuat suara sikit dia sentap masuk bilik golek-golek atas katil sambil cakap sorang-sorang dengan air mata bercucuran. Padahal aku tak marah pun. Bagi warning je. Hehehe...

Kasut raya Hana dah beli. Baju kurung je tak beli lagi. Aku punya baju pun tak beli. Hmmm... Amir pun tak beli baju melayu lagi. Laki aku lagi la, dah berapa tahun pakai baju melayu yang tu je. Aku nak beli baru dia tak nak. Sebab dia kata pakai time pi sembahyang raya je. Lepas tu dia tukar t-shirt n jeans. Maka tak minat nak beli baju melayu baru.

Dok mikior bila nak beli baju raya.

Eh, esok birthday Hana. First day raya birthday Amir. Ingat nak celebrate sekali la birthday budak 2 orang tu. Amir dah request hadiah. Kapal korek tayar lipan. Nanti la ummi beli. Hana ni nak beli apa la untuk dia.

N apa hadiah yang sesuai untuk budak umor 8-9 tahun ek?


1 comment:

Ct R Miena said...

basikal kot... hehehe ataupun utk amir boleh belikan boot bola.. kalau dia minat bola laa...