SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, March 16, 2011

Makan Madu Perut Memulas

Assalamualaikum

Update macam kilat. Amir takde kat opis. Tinggal kejap kat Kak Ita sebab pagi ni aku ada meeting. Ni nak berdesup pi Putrajaya lepas hantar emel report minggu ni. Amir seronok okeh dok dengan Kak Ita. Langsung tak nangis kena tinggal. Sampai je opis Kak Ita tadi dia pulak yang siap buat macam rumah sendiri. Nak hangkut tikar pi tengah laman. Hahahaha!


Batuk masih macam gempa bumi kat Jepun. Bergegar 1 badan. Petua makan madu semalam aku dah cuba. Alhamdulillah, dengan izin Allah kurang la sikit n aku boleh tido la jugak. Tapi lepas makan madu tu perut aku berpusing-pusing sakit dia. Rasa nak berak tapi takde apa pun keluar.


Pagi ni makan lagi sesudu madu. Orang kata lagi afdol makan madu titis dengan limau. lagi mujarab. Tapi aku selongkar limau dalam fridge non ado. Limau sunkist ada la. Boleh terima ke? Huahuahaua! Pagi ni pun sama jugak. Memulas perut macam nak tercabut.


Intan bagi petua makan sesudu kicap dengan perah limau. Nanti balik kita cuba ek Intan. Hehehe...


Ok, dah kena lari-lari ni. Aku cabut pi meeting kata nak pi Putrajaya. Karang meeting abes aku ada lagi kat opis nak jawab hape. Huhuhu...


Tata~~



2 comments:

ejaMaria said...

sayang oiii... madu tu sifat dia PANAS!!!... jangan amik banyak-banyak... baby tak tahan weh... cuba la ubat batuk jenama 'Cofcare'... yg ni herba... ni pun doktor advice masa akak pregnant dulu...
take care... ;p

PuteriKureKure said...

cuba jangan tak cuba ye...hasil bagitau ok.