SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, October 28, 2009

Sila la buat opis ni macam aku punya

Aku baru masuk opis. Selamba wawa je masuk lambat kan.


Aku pi klinik tadi. Sebab rasa tempat bedah tu macam pedih-pedih balik. N dada aku ni sakit bila nak tarik nafas panjang-panjang sikit. Dah aku rasa macam tak cukup nafas je lately ni.


Pi klinik gomen. Almaklum la, bajet bulan ni berlari kencang. Cukup-cukup makan aku aje. Mana taknya, bila pi jalan-jalan nampak aje barang baby mula la aku membelek. Bila dah membelek memang tak sah la kalau tak beli. Sehelai baju pun jadi la.


Maka poket pun makin menipis. Nak tunggu gaji pulak lambat lagi. Hujung bulan depan. Hari tu dapat gaji awal bulan berjimba sampai tak ingat dunia kan. Jadi sila lah menggantikan puasa anda masa dalam pantang tu bagi menjimatkan kos. Huhuhuhu....


Bila pi klinik gomen menunggu sudah tentu la sejam. Tunggu jumpa doktor setengah jam. Tapi jumpa doktor 5 minit je? Memang betul la orang kata penantian tu 1 penyiksaan. Hohohoh!


Dapat pun sejenis je ubat, ubat tahan sakit masa mula-mula kena bedah dulu. Huk aloh.... Doktor kata tengok luka bedah aku ok je. Tak nampak bengkak pun.


Reason aku sakit maybe sebab banyak sangat berjalan n buat kerja berat. Kerja berat tu mungkin kureng la. Tapi berjalan banyak tu memang ye.


Dah kata tiap-tiap minggu ulang alik Selangor ke Penang kan. Naik pulak train. Duduk pulak dekat seploh jam sampai kejung dalam train tu. Memang menempah penyakit la namanya.


Minggu ni pun aku balik lagi. Huhuhu... Memang lepas ni aku pulak kena buat belanjawan 2010. Wuwuwu...



2 comments:

Mama Qiestina said...

cima,

aku pon kan sometimes rase pedih2 tu..betoi ko kata maybe kite byk gerak & angkat berat.apa taknye berat anak je dag brp kg,asek nak dukung je pastu harusla berlari2 bile anak nanes pastu sidai baju ke kemas umah kan..sapa kata dok umah berehat saje aku nak babap molot dia..

AmiYs said...

yat - haha.. xde istilah berehat lor sejak jd mak org ni.. tu la, anak aku pon dh dkt 6 kg maaa... harus la sakit perut...