SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, October 27, 2009

Aku dah buat PAP SMEAR test? Korang dah?

Lupa nak cite.


Semalam kan aku bawak Amir pi klinik untuk cucuk. So, nurse tu tanya la dah period ke belum. Aku pun macam agak-agak confuse sebenarnya sebab hari tu dah cukup 44 hari bleeding dah stop. Then, hari ke 58 ada lagi.


Rupa-rupanya semalam klinik tu ada buat PAP SMEAR test. So, dah alang-alang aku ada dia suruh aku buat sekali. Aku pun ok aje la. Kata check free kan. Siapa yang tak nak.


Hoooo... Sakit rupanya test PAP SMEAR tu. Wawawawa... Aku ingat tak sakit. Kena seluk jugak la macam masa doktor nak check ketuban aku betul ke dah pecah masa nak beranak hari tu. Guna vagina spatula yang plastik tu. Adededes...


Tapi tak apa la. Dah check pun. Free pulak lagi. Kira ok la tu kan.


Siapa-siapa yang tak tau apa PAP SMEAR tu nanti aku update lain k. Aku nak mamam sat.


2 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Memang akan pedih & ngilu... Sebab tu kena control makan... Pendek kata berpantang... Baru 60 hari means luka tu baru lagi.. Kat luar memang nmpk dah elok, tapi dalam tu kita tak tau... Untuk mengelak dari berlaku apa2, just pemakanan tu je la kena jaga... Plus jgn buat keje berat2 & angkat berat... Especially more than 5kgs... Hehehe!!! ::.

AmiYs said...

Mrs Mondok - ooo.. ye ke? pantang mkn ape ek? sbb seafood sume sy dh mkn.. heeee... yg berat2 tu kdg2 ade la angkat.. tp Amir pun dh lebih 5kg... huhuhu...