SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, October 8, 2009

Kenapa internet slow kalau guna broadband kat pc laki aku ni?

Agak bengang ni...


Sebab apa bengang?


Ni haaaa... Celcom Broadband adalah sangat siput.


Kalau balik rumah laki aku guna pc dia mesti broadband ni macam tooootttt aje. Guna laptop ok lah pulak.


Apa sebab dia ek? Sebab pc ke sebab kedudukan rumah ni yang betul-betul kat belakang loji kumbahan taman perumahan ni?


Meh sama-sama kita fikirkan.


3 comments:

Misbehave said...

my fren pon sama mcm u.kalo kt umah pakai desktop mmg lemmmmmm..

kalo lappy laju je..i rasa sbb pc kot.pc yg slow.huuhu.

AmiYs said...

misbehave - rasanya la sebab pc... tp mls lak nak bukak laptop.. hehehe...

Anonymous said...

jk boleh try kat merata tmpt dlm umah untuk sambungan terbaik. Selalunya jk duduk dekat ngan tingkap. Sy ada jumpa jg cara untuk buatkannya laju dengan ubah setting dalam web browser. Cuba tgk : http://internet-slow.blogspot.com/