SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, April 25, 2013

Kerajinan Sikit Pagi Ni

Assalamualaikum

Ye, hari ni gaji gomen kan. Maka M2U pun jammed sudah. Langsung tak boleh bukak. Mesti ramai dok check gaji ni. Hahahaha! Yang tak dapat nak check dok dendiam buat keja dulu. Tunggu la petang sikit nak kelebet apa yang patut.

Pay slip pun aku bukak still tak ada. Pelik bin ajaib. Sepanjang-panjang aku keja ni aku rasa ni la 1st time pay slip masih tak kunjung tiba dalam sistem tu. Selalu seminggu sebelum tu dah ada dah. Gaji tak masuk lagi pay slip dah timbul dulu. Hmmmm....

Pagi ni aku terlebih rajin. Tengok semalam ada banyak nasi lebih dalam periuk. Terus berazam *hahaha! berazam ko* untuk bangun pagi dan masak nasi goreng. Turunkan minced chicken siap-siap kat peti ais bawah. Esok pagi bangun takde la aku hegeh-hegeh nak tunggu lembut pulak kan.

Terbangun pukul 4 pasal aku memang set jam pukul 4 n 5. Snooze kan jam sampai pukul 4.15 la konon. Sekali bunyi aku tengok pukul 5 dah. Terlompat dari katil. Nasib baik la si Hana tak bangun sekali. Kalau tak confirm melalak kalau aku tinggalkan dia. Padahal nak pi dapur je pun.

So, ke dapur la kita. Keluarkan minced chicken. Kecai-kecaikan. Eh, betul ke penggunaan ayat tu. Ah, lantak. Keluarkan bawang besar sebijik. Bawang putih 2 ulas. Cili boh. Mula-mula ingat nak bubuh telur. Sekali bila dah tumis bahan n masukkan minced chicken macam meriah sangat la pulak. Simpan balik telur. Hahahaha! Sayur pun aku bubuh kobis je.

Sebab aku letak cili boh sikit maka kena bubuh kicap lebih la. Bagi kurang rasa pedas. Nak bagi Amir bawak bekal kan. Dia tu bukan boleh pedas sikit. Pedas waima sedikit pun mesti dia tinggal je tak nak makan dah. Tapi tak apa. Adik dia Hana ada. Budak tu semua dia balun.

Itu la kerajinan aku pagi ni. Rajin masak nasi goreng. Tapi baju tetap malas nak iron. Eh, apa kena mengena baju dengan nasik. Kihkihkihkih...

Ok, selamat breakfast kawan-kawan.


2 comments:

adrianna syaz said...

Rajin2..da dapat makan nasik goreng pepagi.sya pun malas nak iron baju.hehe.. :)

Kesuma Angsana said...

rajin jugak ye !