SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, March 13, 2009

Si psiko yang buat aku rasa nak terajang aje toot dia!

Aku dekat ofis pada hari Jumaat yang mulia dengan time rehat yang panjang. Gila malas nak keluar. Makanan kirim aje dekat orang.

Haaa... Aku nak story pasal budak psiko yang aku bagitau hari tu. Memang tahap psiko gaban lah aku rasa. Kisahnya bermula begini... Macam start cerita kanak-kanak pulak.

Hari Jumaat 6hb lepas aku balik kampung. Kan cuti Maulidur Rasul. Macam biasa, aku naik tren. Amik tempat tidur tapi katil atas lah pulak. Katil bawah dah habis. Gila mencabar aku nak kena panjat katil atas dengan perut yang dah terbonjol tu.

Kalau siapa-siapa yang tak pernah naik tren meh aku bagitau. Perjalanan naik tren dari KL ke Penang adalah agak lama ok. Aku naik tren pukul 8 malam n sampai Penang lebih kurang pukul 4.30 pagi. 8 jam lebih duduk dalam gerabak yang bergoyang-goyang tu. Jadi adalah lebih afdal kalau aku amik tempat tidur. Tak nak aku duduk kelas ekonomi tu even murah. RM17 saje ke Bukit Mertajam dari KL ye. Dah lah macam-macam perangai makhluk asing aku boleh jumpa.

Untuk mendapatkan keadaan yang aman permai aku pun beli lah tempat tidur. Mahal jugak lah. Katil atas RM39. Asalkan boleh tidur lepas tu tak ada orang gila bising tepi telinga aku sanggup bayar. Aku lebih sanggup dengar bunyi pintu gerabak tu terbukak tertutup.

Tengah aku syok tidur sebab aku memang letih kan tiba-tiba pukul 2 pagi aku terbangun. Telefon... Telefon berbunyi... Ada haiwan dalam bahaya di sana...

Bunyi sms. Siapa pulak sms aku pukul 2 pagi ni. Takkan Abang Misai. Dia pun tau aku sampai dekat-dekat pukul 5. Jangan nak ngada-ngada kacau aku tidur lak.

Aku dengan mamai-mamai pun tengok lah handphone. Eh, ada mms lah. Bukan sms. No siapa pulak lah ni.

Aik, muka staf aku terpampang. Tengah tersenyum gembira pulak tu. Musykil... Apa jadah hantar gambar sendiri kat aku pagi-pagi buta. Tapi bukan no dia ni. So aku pun baca lah msg yang ada sekali dengan gambar tu. Lebih kurang macam ni lah ayat dia... Nama sebenar dah ditukar ok.

'Assalamualaikum wbt. Puas hati kamu semua Shah da xde? Puas hati kamu semua? Ina msti trsenyum mcm ni skrg. Gmbr ni utk tatapan kamu smua, sy mhn maaf, sy x slhkn kamu, cuma brsimpati, x sngka Shah sggup buat.... sy thu, kmu smua xdpt bantu, Allah tmpt sy mengadu, sy risau cari Shah skrg.. Hrp2 dia xmati, yg pntng Ina puas kn ats apa yg brlaku - RAZAK'

Apekah ini???
Aku pun sms staf aku time tu jugak. Bagitau aku dapat sms dari no tu, psl gambar dia yang aku dapat n siapakah makhluk bernama Razak itu? Adekah Razak Mohaideen???

Staf aku kata dia tak kenal siapa Razak. Habis mana lah si makhluk ni dapat no fon aku. Gila ke hape?

Memang lah sebelum ni staf aku ada cerita pasal ex-bf dia nak balik dengan dia tapi dia dah tak nak dekat budak tu. Yang nama Shah tu ek. Aku dengar lah sebab kata pun aku kaunselor tak bertauliah kat ofis ni kan. Jadinya aku dengar lah dia story n bagitau yang budak Shah ni dah macam orang gila follow dia ke mana-mana. Padahal sebelum ni lesap tak ada berita punya lah lama. Siap pergi ke rumah staf aku ni konon-konon nak merayu dekat abang n mak bapak staf aku ni nak balik dekat staf aku. Sengal apa lah. Memang aku pun takut kalau dah gitu.

Aku kata lah, tak payah peduli. Sebab si Shah ni siap nak ugut-ugut bunuh diri bagai. Kalau kau nak mati pergi lah mati kan. Tak payah bagitau orang. Ada ke orang nak bunuh diri bagitau orang lain dia nak bunuh diri?? Tak adanya!!

So staf aku ni pun ignore lah budak Shah ni. Lepas tu sehari lepas si Shah ni datang rumah dia n dia dah cakap tak nak si Shah ni datanglah pulangkan barang yang pernah staf aku bagi kat dia. Konon-konon dah boleh terima lah dirinya direject tu.

Tak sampai 24 jam lepas pulang-pulang barang tu lah aku dapat mms tu. Dan aku amat lah pelik. Mana dia dapat no fon aku. Staf aku lagi lah confused. Dia pun tak pernah bagi no aku kat si Shah tu. Mana hala pulak si Razak a.k.a kawan Shah lah kononnya tu boleh tau no aku. Aku suspek Razak tu adalah Shah yang menyamar ok. Korang rasa macam mana???

Tak apalah. Aku pun ignore saje. Ingatkan tak adalah lagi gangguan dari psiko yang entah apa-apa tu. Tiba-tiba dalam pukul 10 pagi esoknya aku dapat lagi msg. Cuma kali ni tak ada gambar lah kan. Sms kali ni pulak bagitau yang si Shah tu ada simpan macam-macam gambar staf aku ni. Tak pasti lah kan gambar yang macam mana. si Razak ni kata lah yang Shah tu tak balik-balik, dia risau lah kunun. Siap tekankan dia bukan Shah oke. Bongek betul aku rasa. Dia kata Shah ni bertarung nyawalah nak selamatkan staf aku ni. Kau ni bertarung nyawa apa bendanya? Kau pergi selamatkan dia dalam perang ke? Lepas tu ada kisah pasal diari si Shah lah pulak. Sebagai kawan dia rasa tak puas hati lah, apa lah.

Heeee... kau tau tak aku rasa nak sekeh aje budak ni. Ingat aku bongok ke tak tau yang kau tu menyamar jadi orang lain. Abang Misai pun pelik aje tengok aku emo tak pasal-pasal. Aku bagitau lah pasal sms dgn mms yang aku dapat. Abang Misai pun kata tak mungkin kawan dia nak sibuk-sibuk pasal hal dia putus cinta.

Petang tu memang kemuncak aku rasa kalau aku jumpa budak bangang ni aku memang akan sepak-sepak n lenyek-lenyek dia. Adekah hantar gambar bra dekat aku. BRA oke! Kata dia itu bra staf aku tu. Apekah bra itu gambar bra budak sekolah darjah 6. Yang ada kartun-kartun n yang jenis macam singlet tu. Kejadahnya lah kau ni. Aku forward semua msg tu balik dekat staf aku. Dia kata adik beradik dia pun dapat msg yang sama. Memang gila tahap aku nak benam-benam kepala kau dalam tanah lapisan ke 7. Biar boleh berfikir secara waras sikit ye. Rupa-rupanya bukan setakat aku dengan family dia aje yang dapat msg mengarut tu. Staf lain yang baru 3 minggu masuk ofis aku ni pun dapat.

Adoi la... Aku sangat pelik mana dia dapat no fon aku dengan budak-budak lain ni. Ada bela jin ke? Tapi kalau lagi sekali dia hantar benda-benda merapu meraban tu dekat aku memang aku report polis aje. Aku dah sound suruh staf aku ni report polis tapi dia malas nak panjangkan cerita.

Aku memang tak heran pun kau nak hantar msg ke apa kan tapi kalau dah tahap kau nak memalukan orang macam tu sekali sampai 1 family n orang yang tak kenal pun kau nak jaja cerita memang lah kau ni tahap gila meroyan melampau-lampau. Yang dah lepas tu buat apa nak kecoh-kecoh. Orang dah tak nak redha aje lah. Isk...isk... Ada jugak orang macam ni kan. Tapi aku tetap tak puas hati mana dia dapat no fon aku!


5 comments:

hotcocoa said...

isk ape gile mamat tu weh.repot je polis. ape nak takut, kn?

BeN`z said...

uiks! apo pelik sgt kes ni. report je polis kalo dia send msg lg. sbb dh kaco ko gak..tajuk report, diganggu hidupan asing.
k0hk0hk0h!

apele senget sgt jantan nih

smoochyn said...

gile psycho,,remind me of tutttttttt..hahahah

AmiYs said...

hotcocoa - ye, mamat tu mmg gile. tggu klu die msg lg aku report polisi.. hohoho!

Ben'z - mmg mengganggu ketenteraman hidup aku aje ben... gile psiko!

Smoochyn - hahaha! mcm ku kenal aje tuuuuttttt itu... akekeke...

Mr Deeds said...

Check us out: sarangsenipekik@blogspot.com
U're cool!