SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, March 19, 2009

Mabuk lagi ke?

Ahhhh.... Rasa loya balik lah....

Dah 2 hari macam ni. Pagi-pagi time nak mandi aje mula lah rasa nak muntah. Tapi tak ada apa yang nak keluar. Air aje yang keluar pun. Sampai lembik badan ni. Tapi malas nak pi klinik.

Sabtu lepas pi check up dekat klinik. Dua-dua tangan kena cucuk. Belah kanan amik darah belah kiri kena inject. Tapi yang kiri ni still bengkak lagi. Sehari dua lepas inject lagi lah. Merah lepas tu bengkak. Takut nak tengok. Sakit pulak tu. Wuwuwuwu....

Abaikan lengan aku yang besar gedabak tu. Nampak tak yang merah-merah tu. Bengkak n sakit lepas 2 hari kena inject.


Malam semalam masa tengah melepek dekat rumah sambil tengok Julia Juli dekat tv9 housemate aku balik kerja kecoh-kecoh. Sebab bawah flet kita orang ramai polis. Ada trak polis lagi. Dekat rumah tingkat bawah. Tapi sampai sekarang aku tak tau pasal apa. Pasal berat mulut nak bertanya jiran sekeliling. Lagi pun jiran depan rumah aku ni budak bujang lelaki. Bukan selalu ada dekat rumah pun.

Tapi ada mayat lah kena angkut dalam trak polis tu. Hasil daripada mengendap dari tingkap rumah aku. Musykil ni.... Macam takut pulak nak keluar rumah sekarang. Macam-macam kes jadi.

Paper Metro semalam yang perempuan kena tinju tu. Gila pecah muka dia. Orang yang belasah dia tu sakit mental. Ramai betul orang mental sejak-sejak gawat ni ye. Gerun lah.

Tapi tak apa, sekarang aku dah ada bodyguard ke tempat kerja. Adik aku dapat kerja sambilan dekat ofis aku ni. Haaaa... Tak adalah risau sangat sebab pi kerja berdua. Untuk keselamatan sila bawa payung ceti tu. Kalau orang kacau hentak aje sekali. Hoho... Macam berani.

Sebut pasal berani aku rasa nak makan beriyani bukhara lah. Harus lah kena cari dekat kedai mamak weekend ni. Masa tu lah dapat menikmati makanan dengan kusyuk. Hari tu adik aku makan dekat Restoran Syed seksyen 9 tu sedap jugak lah. Harga RM10. Ok lah tu. Ada ayam, telur rebus sebiji dengan acar buah. Acar buah bukan feveret so aku tolak tepi saje. Hmmm... Sedap... Sedap.... Sedap daripada restoran nasi beriyani dekat Tesco Shah Alam tu n lagi murah.

Sabtu ni mau pergi makan beriyani. Lalala~~


6 comments:

misbehave said...

ckp pasal beriani, i BUKAN peminat beriani, tp i kalo JM beriani i suke..hehe..

AmiYs said...

misbehave - i pon bkn peminat tegar beriani... tp tibe2 teringin pulak lepas tengok adik i mkn last week... meleleh air liur...haha... :p~

Ms En said...

Hello.. nak tanye, u ade rase loya /nak muntah dkt hubby u....?

AmiYs said...

Ms En - setakat ni xde pulak la rase nak muntah dekat hubby.. lagi pun hubby jauh nun kat utara... ssh nak jumpa..huuuuuu... sedih....

ms en said...

U try dlu la.. I suspek kadang2 ngan bau hubby sendiri pun tak bleh...Loya / muntah jek bile dekat ngan die...Gud Luck

AmiYs said...

ms en - ehehe.. masa mabuk teruk dulu slalu gak blk kpg... tp stkt ni xde lg bile dkt dgn hubby rase nk muntah... nk peluk lg ade... hahaha! gatai btul...