SaYa SayaNg AnDa :)

Tuesday, March 10, 2009

Cuti yang sentiasa tak aman.. tak suka tau!!

Aku dekat kampung. Online dengan Celcom Broadband. Sambung cuti lagi sehari lepas cuti Maulidur Rasul.

Abang Misai tak dapat bercuti weekend dan maulidur rasul sebab tu aku yang kena balik. Kerja gomen jugak tu. Baru ingat nak hanimun... -_-'


Tapi aku tengah bengang sebab setiap kali aku cuti mesti tak aman. Mesti kena kacau dengan call dari ofis. Ada aje masalah.


Kali ni pulak staf aku bagitau aku kena bagi taklimat.


WTH???


Apa notis pun aku tak dapat tiba-tiba kena bagi taklimat? Pelik bin ajaib. Sahih lah notis last minit.


Notis last minit itu perkara biasa yang aku selalu dapat. Aku memang tak suka bila dapat notis sehari sebelum majlis.


Staf aku kata pegawai yang patut handle taklimat tu tiba-tiba MC. So, bos suruh aku. Errr, aku amat confused kat sini ye. Sebab aku dah apply cuti awal-awal and bos sendiri yang approved lepas tu cari aku balik.


Aku memang ada satu aje handphone dan nombor pun satu saje. Malas mau pakai banyak-banyak nombor.


Tapi selepas beberapa kali bercuti dalam keadaan tak aman aku rasa mau consider lagi satu nombor untuk private life aku. Oh, aku juga baru-baru ini kena kacau dengan seorang psiko yang entah dari mana dapat nombor phone aku. Itu aku akan story di lain entry.


Nak basuh baju yang dah penuh dalam laundry bag itu.





3 comments:

misbehave said...

kalau i cuti mmg i tak layan phone calls from office, i screen call (kalau pakai SE ada function tu) kalo btol2 urgent dorang akan text then only i col balik, kalo x nasiblah..hehehehehehe...

-inay- said...

aku pon ade mslh yg same ngan ko...sgt terganggu

AmiYs said...

misbehave - iye... klu ikutkan hati yg kejam ni mmg xnk jwb kol itu... tp hati i ni baik sgt... hahaha... perasan... nak kena bli SE la pasni...hehehe...

inay - bkn terganggu aje ye.. buleh sakit jiwa...