SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, March 20, 2009

Aku tengah emosi terganggu ni

Abang Misai nak datang minggu depan. Yeeaaaayyyyyy!!!! Happy!!!

Maka aku dengan selambanya apply cuti. Tapi adakah P.A bos aku takut nak hantar borang cuti tu. Dia kata bos bising pasal aku banyak amik cuti.

Hellooooo!!!!!

Cuti aku banyak lagi lah. Bila tahun aku selalu cuti. Aku cuti pun sebulan sehari saje. Sebab mahu pulang ke kampung. Dah lah husband aku tu kadang-kadang kena kerja hari Sabtu Ahad. Masa aku balik cuti untuk Maulidur Rasul tu pun Abang Misai kena kerja Sabtu Ahad. Lepas tu cuti Maulidur Rasul tu pun dia kerja jugak.

Setakat lepas kenduri kahwin tahun lepas sampai hari ni sekali aje lah Abang Misai pernah datang ke Shah Alam ni. Itu pun masa hantar aku lepas kenduri. Lepas tu memang kerja dia shift Sabtu Ahad. So, aku lah yang kena balik kampung.

Lagi-lagi time pregnant ni. Nak bermanja-manja jugak dengan husband. Takkan nak bermanja-manja dengan bos pulak. Apa jadah.

Dah lah masa ni aje Abang Misai dapat cuti. Entah bila lagi dia boleh cuti jenguk bini dia yang cute ni ~perasan kejap~ pun aku tak tau.

Tak reti-reti betul tau orang-orang yang tak pernah duduk jauh-jauh ni. Kata dia orang berkorban lah sikit.

Cakap senang lah kan. Kau tak pernah rasa. Cuba kena batang hidung sendiri. Masa tu menggeletis satu badan nak balik kampung jumpa anak bini.

Ingat cukup ke Sabtu Ahad aje nak balik kampung. Kalau kampung aku setakat dekat Sabak Bernam tu memang lah aku tak hairan. Ini nak balik Penang.

Ok, kata lah hari Jumaat malam bertolak balik naik train. Pagi Sabtu baru sampai. Nak beromantika d'amor dengan husband pun tak sempat. Hari ahad dah nak kena balik.

Itu pun aku berusaha balik naik train Ahad malam. Sampai aje pagi Isnin tu aku terus rushing ke tempat kerja. Kalau sempat mandi aku mandi. Tapi kalau dah lambat memang tak mandi lah. Aku mengaku ok. Tapi aku gosok gigi dengan cuci muka lah kan. Tak adalah nampak sangat macam orang tak mandi.

Peduli apa aku orang nak kata aku tak mandi pun. Tak berdedikasi lagi ke namanya tu??? Sanggup tak mandi sebab dah lambat nak ke tempat kerja walaupun baru balik dari kampung.

Cuba lah faham sikit.

Heeeee..... Menyampah aku!

Membuatkan emosi aku terganggu aje.


2 comments:

iNtAn aIzaN said...

warh bestnyer..husband nak dtg sini ;) husband kite pun balik mggu nie..
penang---shah alam

kite nie senasib lah ek :)

AmiYs said...

intan aizan - iye, kita senasib... tp tu la, dpt jumpa kejap aje...huhu...