SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, August 5, 2011

Posa Mak Buyung Hari Ke 5

Assalamualaikum

Diam tak diam dah masuk hari ke 5 la posa kan. Oh, mak buyung masih menggigih posa jugak sebelum menyerah diri ke hospital ahad ni kalau still tak ada tanda nak bersalin.

Betul la tak ada tanda. Setakat sakit belakang tu biasa-biasa je la. Nak kata air turun pun tak nampak bayang air. Darah pun tak ada jugak. Kaki ni sampai tak larat la nak bawak diri sendiri. Huhuhu...

Berbuka semalam lauk biasa je. Mak mertua aku dah tak ada idea nak masak apa. Just goreng paru n hati. Sambal keli lebih berbuka kelmarin. Tomyam kelmarin jugak. Pajeri terung. Nak snap pic malas melampau sebab melayan hero yang buat aku kelam kabut nak berbuka.

Asal nampak benda je nak cekau dengan tangan dia. Hish.... Nasik dalam periuk pun dicekau dengan tangan. Lepas tu main ramas-ramas n campak-campak. Nampak pulak gelas nak isi air. Mintak 1 suruh letak air dia. Takmo la dia minum dalam bekas plastik.

Tahun lepas boleh la kurung dalam katil dia tu. Tahun ni mau dipanjat katil tu terjun ke bawah pulak.

Tadi akak aku call kata mak aku muntah-muntah. Dengan anak-anak dia sekali muntah-muntah. Salah makan ke hape tak tau la pulak. Kalau nak bawak pi klinik setakat yang dalam taman ni je aku larat la. Sebab kaki dah ala-ala krem melampau ni. Aku call tadi suara pun dah tak larat je bunyi.

Hmmm... kalau laki aku balik tengahari ni boleh la mintak dia tolong hantar rumah akak aku kejap.

Ok la. Mau pi tengok apa sudah jadi dengan kain baju dalam mesin. Aku mendobi tadi. Dah tak tau nak buat apa. Nampak macam mendung. Tengah memikior nak sidai ke idak...

 

3 comments:

miss nina said...

akak dah nak bersalin ke?
selamat2 ye, mudah2an

selamat berpuasa juga

aleen aiden said...

waa,dah menunggu ketibaan la kiranye ni ye..jaga diri eyh kak!slamat berpuasa..hee ^_^

ejaMaria said...

akak baca entry amiys ni... terasa letih nya... letih sangat dah ye...