SaYa SayaNg AnDa :)

Wednesday, October 22, 2008

Company boleh lingkup kalau aku bercuti????

Tekanan perasaan!!





Kerja banyak....





Otak aku dah tepu....





Nak cuti nikah pun bos tak faham...(macam dia tak pernah kahwin.)



Sibuk nak persoalkan kenapa aku cuti lama-lama. Bos cakap, padahal nak bernikah je. Bukan kenduri pun.





Ini reason aku:



~~Aku nikah dekat kampung, Penang. Aku sekarang kerja dekat Selangor. Dari Penang ke Selangor dah 5 jam bagi aku yang amat beretika di jalanan. (Pada yang bawak kereta laju gila babi 3 jam dah boleh sampai. Lepas tu standby bayar saman lah.)



Macam Penang tu dekat belakang rumah sewa aku aje lah kalau nak aku cuti 1 hari.





~~Aku bagi hantaran time nikah. Tak ada siapa nak tolong beli barang hantaran dekat kampung. Semua aku beli dekat sini.





(Nasib baik kakak dengan adik aku tolong)





Nak gubah lagi. Ingat aku banyak masa ke nak buat semua tu. Kerja pun dah berlonggok. (tapi sempat lagi berblogging. heheh..)





~~Aku nak balik kampung buat facial n persediaan nak nikah. Baju nikah yang aku tempah pun aku tak fitting lagi. Kalau tak muat sebab aku dah semakin debab boleh lah nak repair.





[kawan aku tanya kau tak takut ke nak bernikah? Takut apa. Lagilah aku suka. Hahaha... Tapi tak taulah kalau menjelang time nikah aku diserang ketakutan pulak.]





~~Aku punya cuti suka hati akulah bila aku nak ambil. Macam bos tak pernah cuti lama-lama.





~~Aku nak settle terus hal kenduri bulan 12. Bunga telur pun aku tak beli lagi. Apa kes???





~~Nak spend masa dengan suami lah lepas nikah. Kata pun dah nikah, takkan tak boleh nak ehem..ehem... Bukan zaman dulu-dulu nak nikah gantung takut muka tak berseri atas pelamin kot. Lagi pun majlis aku tak ada sanding-sanding. Pelamin buat tangkap gambar je.



Lagi pun lepas ni aku dengan suami buat PJJ [Perkahwinan Jarak Jauh]. Nak lah habiskan masa lama-lama sikit. Bukan aku stay sekali dengan suami. Itu pun tak faham-faham.





So, aku rasa tak salah kalau aku ambik cuti sampai 6 hari tu.





Kalau aku tak ada ofis boleh lingkup kot??





2 comments:

BeN`z said...

tekanan ni cyma! tekanan! hahahaha!! syian ko ekk..kalo dia x bg cuti..ko EL aje. apedehal? setaun ni bukan ko ade amek cuti berhari2 pun...kecoh la opis lu!

tahniah!dh ade feedjit..pehni tepek cbox lak..senang aku nk gegosip......


ehehehe....aku mcm nk kawen la.. =.='

AmiYs said...

ben`z - aku dah apply cuti pon...
bos approved tp tu la dia perli2...
nyampah lak aku...
nak chat box bley tp time break aje la aku leh on sbb IT opis aku da block...
no internet time ofis...
sengal...
cane aku nak cari info cani...