SaYa SayaNg AnDa :)

Monday, September 23, 2013

Makin Tua Makin Pelupa Ye

Assalamualaikum

Aku tengah blur pasal keja banyak bertimpa-timpa. Dari semalam kebluran itu dah menunjukkan taring. Hahahaha!
 

Petang semalam keluar jalan-jalan. Bawak anak-anak. Sempena menyambut hari tua aku. On da way ke Sunway Carnival Mall laki aku tanya,

'Kasut adik bawak tak?'

Hana angguk-angguk. Kasut kat belakang kata dia. Aku pun dah dia tanya pasal kasut tengok la kasut sendiri. Terus muka gelabah...

Pasal apa gelabah?

Pasal ni.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 Huwaaaa!!!! Kesengalan terlampau....... Aku pakai kasut lain-lain sebelah. Yang selipar biru tu aku sauk selipar mak mertua aku. Tak perahsan sangat tau.

Kekdahnya aku dah betul dah pakai kasut. Lepas tu aku patah balik masuk rumah amik wet tissue. Keluar rumah main sarung je tak tengok-tengok dah. Dalam kereta masa laki aku tanya kasut anak baru perasan. Hahahahaha! Vudus sangat rasanya.

Ni dah kali ke berapa aku buat pesen kasut lain-lain pasangan ni. Dulu sebelum kawen pernah dah. Sampai kedai makan. Gila sakai sangat rupa aku.

Bila aku bagitau Abang Misai dia nak gelak tapi tahan je la tengok kebimboan bini dia. So, terpaksa la menuju ke kedai runcit. Tu pun aku sendiri turun pi beli. Mak maluuuuuu.... Laki aku tak nak belikan. Hahahaha!

Jadi ni la dia selipar baru. Selipar yang boleh tahan mahal. ASADI okeh. Dekat RM18. Laki aku kata beli selipar 2 ringgit dah la. Eh, aku yang beli suka hati la kan. ;p


Itu je la pun aku nak cerita. Pasal sampai hari ni aku gelak sorang-sorang bila teringat. Ntah apa-apa la perangai. 

Ni gambar terkini anak teruna n anak dara aku. Sibuk nak pakai spek hitam. 

 Amir Ridhwan yang banyak tanya


 Amirah Raihanah yang manja terlebih

Sekian sahaja dari aku yang makin pemalas nak update blog. Dengan pesanan sebelum pakai kasut sila tengok-tengok dahulu. Muahahahaha!

Bye!

 
 

3 comments:

@e_da said...

hihi mmg kan.. sy pun penah camni... tp lg sadis sbb pakai heel.. satu pink 1 hitam pastu g beratur kat ATM mesin... dah kuarkan duit nak g keta baru perasan... aduhh malu gila !!!

aMiYs said...

eida - hahahaha.... malu kan... padahal org selalu tak perasan kot... (sedapkan hati sendiri).. hehehe...

saya_arief said...

sekali kawin dah itu selipar..
:P