SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, December 26, 2008

Mood Cuti still on!

Sunyi aje ofis hari ni. Ramai yang sambung cuti sampai hari isnin. Aku mula-mula ada jugak simpan niat nak MC kan diri. tapi banyak pulak kerja. Datang aje lah. Bukan bos nak buat meeting pun.



Aku paling tak suka meeting sebab aku mesti tak amik port apa yang bos aku bebelkan.



Aku beli karipap pagi tadi. Sebab aku malas nak masak bekal. Lagi pulak hari ni rehat lama. Tapi bila makan macam ada rasa basi-basi aje. Huu... Nak terkeluar balik isi perut.


Makcik ni tak baik tau jual karipap basi dekat I. Nanti tak berkat tau.



Oh, pagi tadi bos lalu bilik aku dan wish Selamat Pengantin Baru. Bos tak tau lagi aku pregnant. Ada pulak orang lain kata aku demam pengantin tak habis lagi. Cisss.... Tak tau duduk diam-diam sudah, ok.



Pagi ni pulak hujan. Memang best lah kalau dapat sambung tidur. Tapi kan mata aku ni sekarang auto. Celik mata mesti pukul 5 pagi. Lepas tu aku dah tak boleh nak tidur balik. Golek lah macam mana pun. Semalam aje lah aku terlelap kejap sebab cuti kan. Tapi pagi-pagi lagi husband sudah call suruh bangun mandi dan sarapan. Pasti lah mata aku lepas tu dah tak boleh nak lelap langsung.



Aku memang rajin gila lah semalam pergi pasar. Beli ayam seekor. Ikan kembong sampai 5 ekor. (Beli banyak-banyak macam ada ramai orang aje kat rumah. Nafsu membeli memang tak mengira tempat lah.) Aku ingat nak masak gulai lemak cili padi ikan kembong. Yang nyampahnya bila sampai rumah baru aku teringat yang aku lupa nak beli santan. Last-last aku bantai masak sup ayam aje. Nak turun balik tingkat 4 semata-mata nak beli santan??? Oh, terima kasih aje lah. Tak sanggup.



Tapi aku tabik ally sebab berjaya menapak naik tangga ke tingkat 16 untuk mengetahui kemudian yang lif sudah boleh digunakan. Syabas bette!! Hahaha...



Kalau aku maybe dah termuntah bermacam warna kat depan rumah.


Ok lah. Aku harus sambung kerja. Terngiang-ngiang pulak suara bos dekat telinga ni. Hahaha!


Buat kerja....


Buat kerja.....


Buat kerja......

2 comments:

Allylicious said...

tabik pale hotak ko......huuuhu

BeN`z said...

nyeh!nyeh!nyeh!


aku cuti


dan aku bergolek-golek


nampak cam best x?


owh..petang jap lagi aku nak gi pasar malam. hebat kan x keje dan ke pasar malam?


meooowwww~!! *grr..grrr...*