SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, December 5, 2013

Selsema Lagi

Batuk dan selsema lagi. Berjangkit dengan anak-anak. Hari tu beria la doktor bagi antibiotik sebab kerap sangat aku demam lately ni. Kalau dah nak sakit tu makan la antibiotik penuh seperiuk pun. Sakit la jugak.

Amir pun dah tak batuk teruk sangat. Mak apak dia pulak yang sakit. Bernafas ikut mulut dah aku ni. Hidung dua-dua tersumbat. Abang Misai lagi la, baru semalam balik dari Sarawak dah demam pulak. Pagi tadi badan panas je.

Hana je la ok. Batuk sikit-sikit je. Tapi hingus kadang-kadang bersememeh. Selamba badak tarik baju aku lap hingus dia. Hahahaha! Hari ni tak nangis dah pi rumah Toksu. Kena pulak abah dia belikan gelang dari Sarawak. Puji pulak cantik. Kembang kempis hidung nak tunjuk kat kawan-kawan tu.

Aku nak settle checklist ni. Nak buat taklimat kat luar next two weeks. Serabut je. Banyak benda nak kena print. Dengan bos tak ada pi cuti-cuti Malaysia. Aku memandai approve karang amukan pulaknya. Tapi nak suruh buat cepat. Aku emel tak jawab. Maklum la pi over the sea. Roaming mahal le tew.

Tak apa la. Kita settle dulu mana patut. Yang tak boleh settle lantak pi dulu. Jangan stress-stress. Nanti muka tua. Cakap pasal muka tua terus teringat serum muka dengan serum mata aku dah abes. Bila nak pi beli ni.

Balik ni kalau sempat nak menyinggah la cari. Kalau tak tepek je muka dengan air beras bagi awet muda. Kohkohkoh!

2 comments:

intanaizan said...

alah..alah siannyer..
jgn lupa makan ubat ker :)

hazlina azmi said...

Salam perkenalan....
risaunye bila cuaca mula tak menentu begini..nak2 utk anak2 kecil

jemput ke blog saya:
http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/