SaYa SayaNg AnDa :)

Thursday, September 25, 2008

Pagi Yang Tak Cerah


Aku baru je nak bermesra-mesra dengan dunia blogosfera. Setelah sekian lama mood untuk menulis hilang lepas masuk U. Membaca pun aku tak suka.Dulu masa sekolah rendah dan menengah aku suka sangat menulis. Tapi bila masuk universiti minat aku mulai pudar. Mana taknya, hari-hari aku mengadap nombor. Walaupun aku sangat-sangat tak suka dengan nombor masa zaman sekolah. Entah macam mana masuk U aku ditawarkan jurusan diploma sains matematik seterusnya aku sambung pula degree juga dalam bidang matematik. Jadi otak aku dah dipenuhi dengan angka dan segala macam nombor, formula-formula matematik, sifir dan sebagainya.Sebenarnya masa mula-mula dapat tawaran diploma tu aku ditawarkan diploma multimedia. Bunyi macam best so aku pun hantar balik surat setuju terima tawaran. Tapi bila sampai yuran nama course dah jadi lain. Disebabkan aku masa tu kemaruk nak sambung belajar aku pun terima je lah. Tak sangka pula rupa-rupanya course tu memang menyebabkan aku biol sampai lah habis degree.
Kerja sekarang pun main-main dengan angka juga. Hidup aku memang tak boleh lari dari angka agaknya.Disebabkan kerja ni juga lah pagi yang cerah dah jadi tak cerah pada aku.
Sebab cuti ganti yang aku pohon untuk raya bos tak bagi. Dia potong juga cuti rehat aku. Padahal tak salah pun guna cuti ganti untuk cuti raya. Mazhab mana yang dia ikut kata tak boleh aku pun tak tau. Sengal betul.

Tak tau ke dia aku nak simpan cuti nak kahwin ni. Kejam betul lah.
Dah tinggal 20 hari je cuti aku. Sudah lah nikah dan kenduri selang sebulan. Dengan preparation yang masih tunggang langgang.
Pagi aku semakin tak cerah dengan berita 'baik' dari pegawai aku untuk kerja yang datang setinggi gunung kinabalu, standby untuk lepas raya. Perlu disettlekan penghujung bulan Oktober.
Agak-agak boleh tak kalau aku cabut kerja hari ni. Otak aku serabut lah.
No comments: