SaYa SayaNg AnDa :)

Friday, April 30, 2010

Abang polis yang sangat menarik

Aku meeting petang tadi. Gila penat la. 

1 benda je menarik perhatian aku dalam meeting tadi. 

Nak tau apa?

Adekah anda nampak apa yang saya nampak?

Tak nampak?

Ok, ok. Meh aku zoom sikit.

 Sudah nampak apa yang saya zoom itu?

Sila perhatikan pada jejaka berbaju biru gelap. Bukan pakcik baju putih kat sebelah tu.

Hahahaha! Tarik rambut dia! Tarik rambut dia! Gatal ek ko....

Abang polis itu amat ensem lor. Cannot resist la daripada dok terteleng menoleh ke sebelah sinun. Wakakaka!

Tapi dapat snap dari pandangan sisi aje. Gila ko aku nak pi snap depan-depan. 

Siapa-siapa berminat sila berkunjung ke balai polis Shah Alam. Wahahaha!

 

Sungguh menusuk sanubari... Sob.. Sob...

Ayat menusuk kalbu dan sanubari masa balik kenduri kat Teluk Intan hari tu. Luahan dari cousin aku. Masa tu aku dok pegang Amir.

'Eeee... Comelnya Amir. Tapi kenapa....*diam tiba-tiba*....'

Terus dia senyap tersipu-sipu. 

Hoh!

Boleh anda sambung ayat yang seterusnya?

 

Apa ada dalam handbag?

Disebabkan aku dah tensi maka aku layan tag dari Dokter Faryn.

Moh tengok apa ada dalam handbag aku yang semak ni. Hahaha!

Ini la dia handbag yang aku pakai sekarang. Tak ada brand. Kalau ada pun aku tak tau brand apa. Aku asal boleh sauk, letak barang dah ok la tu. Muahaha! Ini adalah hasil pemberian kakak aku. Aku memang tak pernah beli handbag. Handbag yang ada pun tak sampai sebelah tangan kiraannya ye. Selagi boleh guna aku bedal.


BUKU BSN ADIK AKU
 Makhluk apakah itu??? Hahaha! Yang buku kuning tu buku BSN adik aku. Dia mintak tolong aku update. Tapi sori ye. Hari ni aku tak sempat nak keluar. Makan pun depan pc. So, esok BSN bukak anda boleh update sendiri. Wakaka! Tak boleh pakai betul akak dia nih.

BUKU ASB AKU
Yang biru adalah buku ASB aku. Macam mana boleh tercampak dalam handbag? Sebab pagi tadi nak tengok nombor acc macam dah tak sempat aku campak aje dalam beg. Karang-karang boleh tengok.

PURSE
Yang bawah tu purse aku. Purse time hantaran gitu. Bukan tulen la. Kalau tulen rabak poket wokey. Dah kusam dah. Sampai sambal ikan pun melekat kat purse tu. Purse pun lebih kurang handbag la. Selagi tak jahanam selagi tu aku lenjan seadanya.


BEKAS DUIT SYILING/NAMECARD/MINYAK CAP KAPAK DLL
 Ni pun akak aku bagi jugak. Segala benda yang comel lote aku sumbat dalam tu. Syiling ada. Name card ada. Lipstick ada. Lip gloss ada. Minyak cap kapak pun ada. Broadband pun sumbat dalam tu jugak. Kadang-kadang ada brooch kalau emergency brooch yang aku dok pakai rosak or tertanggal tanpa amaran. Dah macam poket doremon. Hahaha!


SLIP GAJI
Motif letak slip gaji dalam handbag? Huhuhu... Baru dapat pagi tadi daaaa... Sumbatkan aje dalam handbag. Tak apa... Ruang masih banyak.

PAS PEKERJA
 Tu pas keja aku. Muka time tengah mengembang si Amir dalam perut. Kenapa aku padam atas bawah tu? Bajet glamer. Nanti orang cari aku. Muakakaka! Piang sekali! Malas nak expose tempat keja aku.


CALCULATOR N NOTE BOOK
Aku seorang yang sentiasa bergelumang dengan nombor. Maka calculator ke mana saja anda pergi ye. Kalau pi meeting kat mana-mana senang. Kot orang tanya 1+1 berapa terus aku keluar calculator. Nah, amik ko! Kira sendiri! Miahahahaha!

Note book tu senang kalau tiba-tiba orang nak bagi alamat ke, nak tinggal pesan ke. Apa-apa aje la.




CARD HOLDER, EARFON, COMPACT POWDER
Ok, card holder tu banyak aku punya kad bank, cdt card, segala mak nenek card. Kadang-kadang termasuk dalam purse jugak. Huhuhu... Aku tak suka letak kad dalam purse sebab purse akan mengembung dan kad akan susah nak keluar sebab sempit gila purse aku. 


Earfon adalah berguna di saat aku dah bosan tahap tengok orang pun rasa nak terajang. Jadi, mari menyanyi. Eh, tak ada pulak gambar hp sebab hp tengah guna buat amik gambar. Huahuahaua!


Compact powder adalah hasil sebatan dari akak aku jugak. Hantaran dia tu. Tapi aku tak guna sangat pun. Aku guna cermin dia aje. Huhuhu...


TISU, PAINKILLER, KOPIKO
Tisu merupakan barang wajib ada dalam handbag aku sebab aku boleh meroyan kalau tak ada tisu. Kalau tiba-tiba hingus meleleh takkan aku nak lap kat lengan baju.


Painkiller tu pulak sebenarnya cuma paracetamol. Hasil daripada wrist aku yang sakit ni. So, dapat la ubat tu. Berguna juga di saat migrain.


Gula-gula kopiko tu masa aku kursus tu. Penceramah bagi. Hehehe!




KUNCI KERETA, BROOCH, KUNCI RUMAH
Kunci tu of course la wajib. Kalau tak ada kunci kereta macam mana nak drive. Tak ada kunci rumah pasti la aku dok berkampung depan pintu rumah aje.


Brooch tu ntah bila masuk dalam handbag aku pun tak perasan.




Nampaknya itu saje ulasan mengenai barangan di dalam handbag saya ye puan-puan dan tuan-tuan. Sampah segala macam slip bank tu malas la aku nak tunjuk.


Dah, aku nak sambung buat slide last minit ni. Malas nak tag orang. Hahaha!







Keterlupaan yang kronik

Ok. Sangat-sangat memerlukan bantuan kot aku ni.

Sebab aku dah jadi sangat pelupa. Tadi nak isi borang apa benda ntah. Kena letak tarikh kawen. 

Tiba-tiba terus blur. Bila aku kawen ek? Aku ingat bulan 11. Tapi tarikh tu bila? *kecik ati la laki aku kalau tau ni*

Aku terus selongkar fail personal yang aku simpan kat opis ni. Cari surat nikah. 

Sampai macam tu sekali aku terlupa. Selalu kalau tarikh penting memang aku ingat gila babas punya la.

Tengok dalam hp tarikh 9hb. Tapi tak sure. Maka untuk mengconfirmkan tarikh tu terpaksa la cari surat nikah.

Apakah harus dilempang aje kasi kepala otak bergegar n ingatan kembali seperti sedia kala???

 

CONTEST BABY COMOT MAMAM

Sticky Mode Entry Sehingga 30 April 2010


Siapa-siapa nak join contest????

Sila ke ShoPaLisTic ye.

Presentnya berbaloi-baloi. Hehehehe....





Cepat-cepat!



Dari tadi tak stop buat keja

Hampir sewel aku dibuatnya. Hohoh...

Belum sempat nak ke toilet bos dah panggil. Pulak tu lama. Lepas settle bos panggil dia nak suruh update lagi nak latest report. Kena calling orang sana sini.

Sudahnya terbantut hasrat nak memerut. Terlupa terus aku sebenarnya sakit perut tadi.

Ni tak settle lagi tapi nak release tension kejap.

Nak makan pun tak sempat ok.

5S. Apa tu? Semak, Samun, Selekeh, Selebet, Sengal. Hahahaha!

Beta telah ditag oleh Dokter Farhana. Sabo ek Dokter. Nanti i buat. Tak sempat nak selongkar handbag lagi. Dah la handbag aku tu penuh dengan barang tak berguna. Wakaka!

Aku nak buat 5S dekat bilik aku dulu. Apa yang aku nak 5S kan pun aku tak tau. Bilik dah sedia semak ni makan masa seminggu la jugak nak kemas. Lepas tu keja aku pun terbengkalai. Bila dah terbengkalai mula la bising bos-bos yang surat pun nak kena aku draft padahal sendiri pun boleh buat.

1st kena buat sisih menyisih dulu. Aku pun tak tau mana pi borang banci banyak-banyak dalam bilik aku ni budak-budak aku sisihkan supaya menampakkan kekemasan secara ayu. Poyo ah. Dah la tak bagi kabinet segala. Bila nak buat 5S ni baru la bising kat aku. Kata boleh aje nak mintak kabinet ke, laci ke, almari ke. Dulu aku mintak tak dapat pun.

Dengan banyak harta harun dalam kabinet lagi 1 nak kena shred. Apekah aku ni memang suka kumpul benda tak penting? Hahaha! Sebenarnya penting ye puan-puan dan tuan-tuan. 

Aku nak pi memerut la kejap. Asal pagi aje aku mula la sakit perut. Macam dah tak ada tempat lain yang boleh pi. Huhuhu...

 

Thursday, April 29, 2010

METROJAYA WAREHOUSE SALE, STADIUM MALAWATI SHAH ALAM

Siapa yang suka shopping muncungkan mulut sekarang. Hahahaha!

Ok, siapa yang sangat suka shopping yang agak bersesak sebab nak barang murah boleh la ke METROJAYA WAREHOUSE SALE  dekat STADIUM MALAWATI SHAH ALAM ye.

Sale dari 28hb sampai 2hb saje. 

Aku kalau rajin pi. Kalau tak rajin wassalamu la jawabnya.


Aku ni duta METROJAYA ke apa? Wakakaka!



Minda bawah sedar aje hari ni

Mood bukan lagi ke laut. Tapi dah ke angkasa lepas dah.

Janji nak update pasal kenduri pun tak buat. Sekeh kepala dia!!! Huhuhu...

Balik rumah semalam. Singgah pasar malam. Beli nasik. Sampai rumah, mandi. Makan. Lepas tu tido.

Baru sekali tu la aku makan nasik semalam. Hari ni pagi-pagi buta dah beli nasik tapi aku tak tau la boleh telan ke tak. Aku tak ada selera tapi semua pun main sumbat aje dalam mulut. Bayangkan diri anda adalah tong sampah Alam Flora je la.


Drive pagi tadi pun otak ntah ke mana. Melayang-layang pikir apa ntah.


Sangat kronik nampaknya aku ni.



Wednesday, April 28, 2010

I miss him

Baru abes meeting. Hari ni aku nak balik awal.

Sebab mood dah ke laut.

Perut lapar tapi tak ada selera pulak. 

Muhammad Amir Ridhwan tengah buat apa la agaknya. Miss him... Tapi rindu ke dia kat ummi?



Antara 2 Darjat?

Kata nak update malam. Tapi apekah ini? Apekah???? *sawan*

Bosan la pulak. Asek mengadap sistem aje. Cramp bijik mata aku.

Nak makan tak ada selera. Aku makan buah aje. Bukan diet. Pasal aku dah kurus dah. Muakakaka! Ayat penyedap hati sebenarnya tu.

Tak apa la. Malam ni aku update pic aku pi kenduri la ye. Muka aku dengan Amir aje yang penuh dalam hp. Muka pengantin tak ada. Hahaha! Peduliks aaa kan. Hp aku harus la wajahku di mana-mana.

Jom bincang-bincang sikit nak tak.

Apa pendapat korang dengan perkara ini: isteri yang lebih educated n gaji lebih besar dari husband. Kira macam cerita antara 2 darjat la. 2 darjat oke, bukan 2 darjah. Huhuhu...

Adakah boleh bahagia? Merana? Atau apa aje la pendapat korang.

Sila bincangkan. *dah macam paper exam la pulak*



I'm BZZZZZ

Bz sangat.

Macam-macam benda nak buat.

Susah dapat bos kaki bodek ni. Ko akan dipush macam dah tak ada hari esok.

Ok la. Malam karang aku online. 

Tata!

 

Tuesday, April 27, 2010

8 months already

Aku kat dalam tren on da way nak balik Shah Alam. Of course la tren ni tak sampai Shah Alam. Sampai KL Sentral aje. Lepas tu aku kena amik komuter pulak ke Shah Alam.

Ni dekat tempat tido. Mula-mula aku beli tempat duduk kelas ekonomi. Tiba-tiba pulak rasa nak melayan perasaan. So, tukar tiket tempat tido. Ada kosong nasib baik. Mahal pun mahal la. Daripada aku tiba-tiba sawan menangis kat seat aku kejap lagi. Tak ke haru.


Tapi kat tempat tido ni bukan jenis kabin ye. Jenis tempat tido main tarik-tarik tirai saje. Meh aku tunjuk.




Tren dah jalan dah. Tadi tengah dok tukar kepala.


Lately ni aku sangat sentimental. Ntah la. Kenapa aku pun tak tau. Tak ada la aku nangis depan orang ke apa. Nangis sorang-sorang aje. Too stress? Maybe.


Meh la borak pasal benda lain. 

Amir dah 8 bulan. Sekejap aje dah besar.


Sekarang Amir dah pandai gelak-gelak bila main dengan mainan dia sorang-sorang. Dah tau bila aku nak pi jalan dia pun tergedik nak ikut. Dan tak boleh aku tak ada depan mata. Dia akan nanges n cari aku. Kalau aku kat dapur ke dapur la dia datang. Hahaha!


Merangkak? Cannot lagi meh. Dia combat aje. Laju. Tapi dah pandai nak memanjat. Cakap pun pandai. Panggil abah dia. Ummi dia tak reti nak panggil.


Suka main gigit-gigit pulak tu. Habis pipi aku dia gigit. Kalau dah ada gigi abes la bertobek muka ummi ni.


Tapi satu aje yang aku heran. Dia tak suka makan. Aku buat la bubur nasi campur sayur n bilis. Siap lenyek-lenyek. Dia makan sikit lepas tu dia sembur. Penat ummi masak Amir oiiii...


Nestum pun makan sikit. Kentang lenyek pun sikit lepas tu dia luah-luah. Berat dia pun dah turun sampai 7.5kg saje. BMI lagi la dah masuk garisan merah. Isnin bawak pi klinik nasib la nurse tu jenis tak kuat bebel. Kalau tak mesti kena punya la.


Jap eh, orang check tiket. Muda rumaja, ensem pulak tu. Wakakaka! Cucuk bijik mata tu baru tau.


K la. Aku nak lepak-lepak layan perasaan. Pakcik katil sebelah ni keja asek buang kahak la pulak. Loya tokak acik ni haaa.. 





Problem.. Problem.. Problem...

Mood aku sangat tak baik lately ni.

Macam-macam problem. Dengan rasa dah tawar hati gila dengan tempat keja. Dengan pikir bila nak dapat tukar. 

Dengan pikir banyakkkkkk la problem yang menyesak kepala otak aku.

Kadang-kadang rasa macam hilang akal kejap.

Aku rasa macam nak pi jumpa pakar psikiatrik je dah ni. Boleh tak dapat cuti panjang?

Serius. Aku dah tak tau nak buat apa dengan problem-problem aku sekarang.

N dah tak tau nak buat apa dengan diri aku sendiri.





Kenapa bila lelaki buat boleh, perempuan buat nak marah???

Aku tak boleh tido.

Kat kampung ni. MC 2 hari. Gastrik la pulak.

Hmmmm...

Bos aku mengamuk kat opis aku tak ada. Aku heran betul. Asal aku cuti ada aje la nak diamuk. Konon kalau aku EL tak nak terima.

Hari tu macam aku dengar, kalau menang tak kisah staf nak cuti. Ini siap cari salah aku tengok punch card segala. Macam biasa, malukan aku dalam meeting even aku tak ada. Macam gampang!

Hello, punch card aku tu tak ada la tak pernah punch except aku cuti. Kenapa tak amik port dengan officer yang masuk keja ikut suka hati. Kalau rasa nak masuk awal masukkk. Kalau nak masuk lewat tak payah punch. Tulis aje nanti. Alasan masuk lambat kereta tak boleh start, sakit kepala, sakit kaki, semua pun sakit la.

Aku dah rasa macam anak tiri sangat dah.

Dan sangat tekanan ok. Macam-macam la problem. Nak keja pun dah tak ada hati.

Ni lagi satu. Lelaki kan, apesal bila dia buat benda yang kita tak suka contoh la kan, ada skandal dengan perempuan lain. Alasan dia tak apa. Lelaki boleh kawen lebih dari 1.

Tapi bila perempuan baru cakap aje kira macam berlakon dia ada skandal lain sibuk nak melenting.

Letih la aku macam ni.

Friday, April 23, 2010

Kaki kecik badan besor

Dekat KL Sentral. Harus la sementara tunggu tren aku online. Boleh gigil sendi-sendi aku kalau tak berblogging. Wakakaka! Nampak benor tipu.

Ye, ke KL Sentral dengan kasut baru. Hekhekhek! Suka.. Suka...


Amacam, cun tak kasut tu? Hahaha! Warna meriah pulak tu. Kaler Almond ye. Kalau kat kedai ada la kaler kuning. Tapi harus ke aku beli? Sangat tak matching dengan kaki aku yang hitam berkerak ni.


Hahahaha!


Motif taruk gambar kaki????


Apesal kaki aku nampak kembang setaman aje tu. Hish... 


Sedap jugak la memakainya. Lembut aje gitu. Tapi agak tinggi la. Wedges ke apa benda orang panggil. Aku haram tak tau. Tau sarung kat kaki, sedap pakai, chantek la tu.


Disebabkan excited terlebih pakai kasut baru lenguh la kaki aku. Dalam komuter dari Shah Alam ke KL Sentral berdiri pasal tak ada seat dah. Huwaaaaa!!!!


Ada 1 kasut aku nak jual balik la.


Nanti aku iklankan. Aku baru pakai sekali aje. Tapi brand macam kat atas tu je la. Ada ke orang nak beli? Hahaha!

Aku pakai size 6. Sepatutnya size 5 tapi saje beli besar 1 size. Size 5 macam ngam-ngam soi aje.

Aku ni badan XL tapi kaki size S. Huhuhu... 

 



cari Homestay kat Sabak Bernam. Siapa tau kat mana?

Siapa orang Sabak Bernam or Teluk Intan?

Tolong aku sat.

Kat mana homestay yang dekat-dekat area antara Sabak Bernam dengan teluk Intan? Yang rate tak la buat aku ni tercekik. Huhuhu... Sebab aku nak stay sehari pasal kenduri sepupu aku ni. Nak dok rumah pakcik aku ramai bebenor la pulak.

Kalau ada sesiapa yang arif lagi bijak laksana boleh roger-roger aku.

Tunggu result darah dah lebih 3 bulan dah ni tak keluar lagi

Aku kat rumah. Nguahahaha! Gelak syaitonnnn....

Pagi tadi pi klinik. Appointment yang semalam baru hari ni hegeh-hegeh nak pi. Pukul 8 aku dah terpacak kat klinik.

Tunggu punya tunggu punya tunggu bila dah masuk bilik doktor dia tanya,

'Datang untuk apa?'

'Ada appointment untuk check result darah. Tangan saya ni sakit.'

'Eh, bila awak amik darah ni?'

Aku tunjuk la kad kuning kecik tu.

'Awak duduk luar dulu. Nanti saya panggil lain. Nak cari result awak dulu.'

Aku pun dok la tunggu luar. Dalam 20 minit baru kena panggil balik.


'Result awak tak keluar lagi la. Lagi 3 minggu datang balik.'


Ok, aku dah jadi pelik. Dah la aku memang sebelum ni dah lewatkan amik result 1st appointment almost 2 months. Bila aku datang nak tau result Doktor kata baru 1 result yang keluar. Suruh aku datang lagi 3 minggu. Ni tambah lagi 3 minggu. Nak tau result darah aje sampai MORE THAN 3 MONTHS????


Kalau aku ada sakit agaknya dah lama dah penyakit aku naik stage bahaya kalau macam gini gayanya.


N aku dapat rasa result aku tu macam dah hilang aje. Selalu aje dah kena macam ni.



Thursday, April 22, 2010

I am happy today *wink*

Teka, teka, aku kat mana?

Aku kat stesen komuter. Tunggu adik aku. :)

Mood agak baik hari ni sebab tak ada orang cari sampai boleh lemas isi perut aku. Keja aku hari ni dok merayap lepas tu buat claim aku pi kursus n berborak sesama jiran tetangga menganyam ketupat. Hahaha! Macam-macam ketupat ado. Ketupat palas, ketupat bawang. Hakhakhak!

Actually aku sedang sedikit merana ye. Dekat tepi bibir aku ni haa ulser. Ada orang panggil mata ikan. Ada dua, dekat-dekat n besar punya!

Sakit wokey. Nak makan punya la azab. Tapi disebabkan aku happy hari ni maka abaikan la sakit itu.

Cuba kalau tengah emo. Sakit ni tambah emo pulak. Wakakaka!

Tunggu la lepas small election ni. Bos ada balik kat opis. Hari-hari la emosi aku terganggu balik. Huahuahaua! Poyos la Puan Amiys ni.

Esok balik kampung. Yeeeaayyyy!!! Lepas tu malam Sabtu menuju ke Teluk Intan. Sepupu aku kawen. Ikutkan hati aku malehhhh sangat nak pi. Sebab aku pikir makcik aku datang aje time kenduri aku so aku pi la jugak.

Sebab apa aku malas? Sebab aku sakit jiwa dengan perangai sepupu aku tu la. Baru lepas SPM dah gatal bijik nak kawen. *aku mencarut ke? ;p*

Kalau tak menyusahkan orang tak apa la. Dah la dengan bakal husband pun tak keja. Nak menanggung dia guna apa. Daun? Ke taik idung dia boleh tukar jadi emas?


Ingatkan nak nikah aje. Rupanya nak buat jugak kenduri dah tak ada duit pun. Soooo, kami ni la yang kena menderma kat tabung nak kawen dia. Wah! Wah! Wah! Ko ingat ko Dato' Siti Nurhaliza ada orang nak sponsor majlis ko????


Eh, emo pulak. Hahaha! Dah! Dah! Tak nak story. Kejap lagi makin panjang la emo aku. Aku kan nak happy-happy sehari ni.


Lapar pulak. Balik karang nak cari nasik.



Balik

Masa untuk pulang. Lalala~~

Baik la balik awal sementara bos anda sedang bz pasal election ni. Minggu depan tak ada la ko dapat bersenang lenang macam ni lagi.

Aku nak pi bank.

Lepas tu amik adik aku.

Let's go home bebeh! ;p

 

Terapi stress

Aku mengular hari ni. Sebab rasa macam bodo piang aku siapkan keja sampai melangut kat opis sampai pukul 10 malam tapi benda tu tak guna pun. Mak Tiri tak datang pun amik slide tu kat opis.

Jadi kerana perasaan sudah separuh nanar elok la keluar membawa diri. Aku tak pi klinik lagi la. Esok la kot. 

Dan oleh kerana sandal kat kaki aku dah buruk bebenor keadaannya mari kita bershopping!!! hari ni gaji wehhh... Hahaha! Terapi untuk aku yang stress macam orang nak beranak ni.


Itu la sandal yang aku nak tukar. Dari awal aku preggy sampai la ni aku pakai. Dah nak tertanggal tapak gamaknya. Berjasa betul dah tu. So, budak-budak sekolah boleh la buat cerita 'Aku Sepasang Sandal'. Muakakaka!

Sandal BATA aje. 

Sudah beli kasut baru. Huahuahaua!

Nanti aku amik gambo tepek kat sini.

Kasut tak mahal pun. Asal selesa kat kaki aku sudah.

Aku nak tido sat. Cari idea nak merapu kat blog ni. Dah lama rasanya aku tak merepek-repek.

Bos pun semua tak ada. Memang gudnite la u olls... Wakakaka!


Wednesday, April 21, 2010

Anugerah Pekerja Cemerlang seploh tahun akan datang

Dekat opis lagi. Dedikasi sungguh aku kan. Haaaa... Patut dapat anugerah pekerja cemerlang dah ni. Tapi Mak Tiri kedekut nak bagi markah.

Tinggal 3 orang dalam opis. Sorang staff aku. Sorang lagi adik aku. Adik pun aku hangkut sekali lepak teman aku. Hahaha!

Aku dah siapkan part aku n part orang lain yang ada sikit lagi tak siap tapi aku dah tak tau nak taram apa. Arrr... Bos kecik a.k.a Mak Tiri confirm sangat la dah balik. Beria kata nak amik benda alah tu dulu sebab esok pagi malas nak masuk opis.

Aku nak masuk lewat la esok pagi. Lagi pun i ada excuse. Kena pi klinik untuk appointment tangan aku yang sakit tak baik-baik ni.

Kalau aku ngadap pc lama-lama dok menaip n sorong mouse n menulis maka tangan aku akan lagi kronik sakitnya.

Aku rasa kalau aku pi klinik tu sure meroyan la dia call aku tanya apesal paper tak siap. Hahahaha! Aku dah siapkan ok. Yang aku tak isi tu info tak ada kat aku. Tolong tanya orang yang tak datang.

Ada aku kesah ke?

Lalala~~

Nak balik~~

saya tension bangat!

Aku dah sangat blur tak tau nak merepek apa lagi kat paper presentation ni.

Angka-angka boleh la aku nak taruk. Bab lagi satu ni aku tak handle macam mana aku nak settlekan. Dah la yang jaga benda-benda alah tu semua dah 2 hari mc.

Dengan kejap lagi si bos kecik balik opis nak amik kereta mesti nak tengok benda alah tu dah settle. 

Aku dah tersangat letih. Semalam lepas amik adik aku kat stesen komuter aku balik rumah terus tido tak sedar diri sampai pagi.

Serius. Badan aku macam dah tak boleh nak cope dengan ulang alik ke Penang, dengan keja yang macam apa lagi makin hari makin sakit jiwa mengadap.

Nak buat macam mana lagi????


Perlu ke aku berenti keja aje? Lepas tu nak bayar hutang bank pakai bulu kaki???


Owh... sangat tension.... tension....



Asap berkepul-kepul!

Ok, tekanan di sini.

Nak aku siapkan benda alah ni tapi tak ada info.

Lepas tu paling best tinggal pesan kat orang lain suruh tinggal aje atas meja dia sebab dia malas nak masuk opis esok.

Padahal benda alah ni patut kena bincang.

Aku dah mula la nak berasap ni.

 

Nak lari dari opis

Separuh sewel. Sepanjang aku berkursus asek kena sms dengan PA timbalan tanya pasal paper yang nak kena bentang dekat HQ lusa ni. Padahal dia tak payah bentang pun. Bongek sungguh.

Still dia suruh aku buat jugak. Untuk menunjukkan kebagusan negeri Selangor. TETTTT!!!!

N semua aku kena settle sorang tak ada yang nak tolong. Konon aje cakap nanti yang ni buat separuh, yang tu buat separuh. Sudahnya officer yang patut buat lagi separuh tu mc. Bos kecik aku pun menghilang. Petang karang baru masuk nak semak paper tu. 


Dan bos kecik aku jugak suruh aku balik opis hari ni n aku berkursus half day aje. Padahal kursus wajib tu. Konon nak tunggu aku balik n lepas lunch hour dia nak bincang. Tak ada maknanya!!!


Dengan aku memecut dari Putrajaya 130km/hour semata-mata nak pastikan aku sampai ofis sebelum lunch hour abes.


Aku rasa macam nak lari dari opis.







Tuesday, April 20, 2010

I hate maths!

Sedang gigih membuat latihan maths@stats or whatever la yang ada kaitan dengan maths. Huuuu... really hate maths.

But what to do. Keja aku sekarang memang tak sah kalau tak jumpa nombor ni. Benda yang aku tak suka tu la yang aku dapat. 

Syukur la woi. Ada jugak keja. Sila lempang aku supaya kembali ke alam realiti. Dush! Dush!


Aku tengah sewel nak siapkan latihan maths dari kursus tadi. Kena hantar untuk amik marks. Rasa macam budak sekolah. Dah la soalan add maths yang entah berapa tahun dah aku tinggal. Pulak tu SPM subjek tu la yang aku dapat cangkul. Cis! Cis! Aku dah banyak lupa ni.


Dengan terkejar nak buat paper presentation lagi. Hish.... 


Otak dah memang blur. Kursus lagi 2 more days to go. Lagi banyak la menyumbat pasal maths esok lusa. Nehi kebi nehi!!!


Siapa yang sangat suka maths tolong aku boleh?



Monday, April 19, 2010

Gastrik sebab tak makan tengahari tadi

Aku tengah mengalami sakit perut tahap kronikal. Gastrik rasanye.

Dah macam mana tak gastrik. Aku pi kursus hari ni kat Putrajaya. Time lunch makan tengahari tak disediakan. Sila la menggagau cari sendiri.

Disebabkan turun ke cafe adalah lambat iaitu pukul 1.30 sebab kena lepas lambat maka semua makanan juga telah sadaqallahulazimmmm....

Waaaa!!!! Kebulur ok. Kebulur.

Yang tinggal waffle saje. Tibai aje la sekeping waffle. Aku nak tibai banyak pun aku tak suka sangat makan benda manis-manis.

Itu aje la lapik perut aku sampai ke petang. Petang pulak berkejar balik opis. Memang sadis la. Masa aku tengah berkursus orang kat opis cari aku pasal paper yang timbalan nak kena bentang Jumaat ni.

Takut sangat aku tak siapkan. Tak buleh sabo gamaknya. Heeee.... Marah ok. Orang lain sori naik lori la nak tolong buat untuk aku. Ko tertonggeng la buat sendiri.

Baru sekejap tadi makan nasi lemak. Adik aku belikan. Tapi perut aku dah selamat masuk angin.

Isk... Isk...


Bawak balik la keja kat rumah. Dah pukul 8 pun nak stayback kat opis. Dah! Dah! Aku nak blah!







Sunday, April 18, 2010

Budak zaman sekarang ni memang suka menjawab ek

Dekat opis. Perut dah berdenyut masuk angin sebab makan lambat.

Kitorang sesat barat mencari tempat nak buat registration tu. Nombor fon yang penganjur bagi lagi la harammmm tak dapat call. Semua masuk voicemail. Aku memang dah nak bertukar kaler dah tadi.

Korang bayangkan. Tempat yang kitorang nak cari tu dari opis sampai ke sana dalam 60km je. Aku punya meter dah mencanak sampai 100km. Baik aku balik Penang. Huhuhu...

Oh, Muhammad Amir sudah sihat dan kembali riang ria. Makin lasak pulak tu. Nak pengsan ummi dia jaga.

Hari tu dia tak nak makan or minum susu sebab mulut dia penuh ulser. Kesian anak ummi.

Ye la, kita yang baru sebijik ulser pun dah macam apa lagi sakit. Dia pulak penuh 1 mulut sampai ke bawah lidah. Dua kali la pi jumpa doktor. Dapat ubat tenyeh kat mulut.

Tengah buat apa la tu dengan abah dia. Sebab dah 2 hari tido celah ketiak ummi. Kalau tak 1 rumah dia nak jelajah. Dengan suara nyaring jerit-jerit. Rindunyaaaa.....

Pagi tadi ada drama swasta dalam tren. Huhu... 


Ada sorang pakcik ni tegur couple ni dok berpeluk ke apa ntah. Tiba-tiba suara makin tinggi. Aku yang kepochi ni pasang telinga la.


Patut la dia angin. Dia tegur n budak tu pulak boleh menjawab. Muda lagi la couple tu. Ko, kot ye pun orang dah tegur mengaku aje la salah. Ni selamba cakap,


'Pakcik tak ada hak nak tegur saya.'


Wah.. Wah.. Wah... Hangin la itu orang tua. Sebab tak hormat dia. Yang perempuan tu pun sama jugak naiknyaaaa. Suara pun tinggi jugak. Adoi la budak-budak zaman sekarang.


Budak tu mengaku dah bertunang. So, pakcik tu kata la,


'Kalau dah bertunang pun awak tak ada hak lagi nak peluk cium tunang awak.'


Ntah apa lagi la diorang ni menjawab.Pada Budak perempuan tu pun menjawab suara dah terketar. Aisey beb. Senyap aje sudah. Terang-terang memang betul pun pakcik tu tegur. Yang nak tunjuk hero depan tunang ko tu buat apa. *kalau betul la dah bertunang kan*


Masa nak balik pun ada budak laki ni tepuk bahu budak tu,


'Senyap aje dah la dik. Lain kali tak payah nak jadi hero.'


Wakakaka! Nak gelak aku. Muka si perempuan dah pandang tempat lain. Ye la, malu deh 1 gerabak dengar.


So, lain kali naik tren kalau dah gatal sangat nak berpeluk cium kalau anda belum kawen sila la amik kabin ye. Itu pun kalau dapat la kabin. Aku pun tak sure apa syarat nak beli tiket bahagian kabin tu. Perlu ke status kawen atau tak. Hehehe...


Kalau dah tak mampu tak payah la gatal nak peluk cium di khalayak. Kawen la cepat-cepat. Hohohoh.





Saturday, April 17, 2010

Blogger.com ni sewel ke?

Apesal aku buat entry auto publish tak dipublish?

Aku heran ok.

Bila aku buat entry untuk auto publish of course la set masa n tarikh kan. Then, tekan button publish post kan. Lepas tu akan keluar tepi tu scheduled.

Tapi bila aku check hari ni tak dipublish n tukar jadi draft pulak.

Apa jadahnya?

 

Selalu sangat dapat emel bodoh ni

Selalu betul emel macam ni memenuhkan spam box. Tak tau la kalau ada orang percaya jugak dengan emel macam ni kan.

Macam iye aje ada duit sampai banyak tu. Kot tak dah lama aku dok rumah goyang pungkoq aje weh. Dusta semua ini.


FROM THE DESK OF: Mr SALIF ZONGO.
AUDITS & ACCOUNTS DEPT
AFRICAN DEVELOPMENT BANK (A.D.B)        
Ouagaduoguo Burkina Faso.
Private Phone Number +226 78 53 48 67           
                                                                     
Attention: Please!!!! 
I am Mr Salif Zongo. the manager Audit & Accounts dept. in the African Developmnet Bank Burkina Faso (ADB). I am writing to request your assistance to transfer the sum of $20milion  United States dollars  into your accounts.
The above sum belongs to our deceased customer late Mr Jose D. Sau from Peru  who died along with his entire family in the Benin plane crash 2003 and since then the fund has been in a suspens eaccount.

After my further investigation, I discovered that Mr Jose D. Sau died with his next of kin and according to the laws and constitution guiding this banking institution stated that after the expiration of (8) Eight years, if no body or person comes for the claim as the next of kin, the fund will be channel into national treasury as unclaimed fund. Because of the static of this transaction I want you to stand as the next of kin so that our bank will accord you the recognition and have the fund transfer to your account.

The total sum will be shared as follows: 60% for me, 40% for you and expenses incidental occur during the transfer will be incur by both of us.

The transfer is risk free on both sides hence you are going to follow my instruction till the fund transfer to your account.
More details information with the text of application form will be forwarded to you to breakdown explaining comprehensively what require of you.

Your Full Name.............................
Your Sex..................................
Your Age..................
Your Country...........
Passport / driving license....... 
Marital Status...........
Your Occupation.......                                                       
Your Personal Mobile Number................
Your Personal Fax Number.....................

Thanks
Mr Salif Zongo.
Audits & Accounts Manager
+226 78 53 48 67     

Bengong kan?

Lapar sungguh

Lapar gila perut di tengah malam.

Kat mana aku nak korek makanan ni?

Waaaa!!!! Laparnyeeee....


 

Dah tak boleh tido

Tak boleh tido. Plus bosan teramat.

Abang Misai tak ada. Tu yang bosan tu. Kalau ada boleh la nak peluk-peluk. Eh.. Ter'18' SX pulak. Kukikukik!

Laki aku keja pulak. Ahhh!!! Tak suka okeh. Time aku keja dia cuti. Time aku cuti dia keja. Benci! Benci!

Aku dah tak boleh tido pulak lepas Amir dok merengek nak susu.

Amir dah ok dah. Tadi punya la lasak Ya Rabbi. Tak boleh orang pegang mula la menggeliat-geliat macam sotong. Minum susu pun dah ok.

Dia tak nak minum hari tu rupanya pasal mulut dia penuh ulser. Sakit la tu nak isap botol. Puting pun dia tak isap dah. Tido pun tak isap puting lagi.

Malam esok aku balik. Harghhhh!!! Dah la birthday laki aku Isnin ni. Dah tak dapat nak spend masa dengan dia. Aku nak cuti lagi pun tak boleh. Ada kursus kat Putrajaya. Kalau cuti pun nak suruh bos aku naik sheh pulak ke?

Siapa-siapa yang kat Putrajaya nak jumpa aku tak? Contact-contact la i. Hahaha! Feeling fofular gitu.

Kawan-kawan tolong doakan aku dapat tukar cepat ke Penang. Aku dah sangat stress n penat ulang alik Penang Selangor. Silap haribulan boleh mati berdiri aku asek terkejar utara tengah macam ni.

Sangat penat....



Friday, April 16, 2010

angin terlampau

Sila la bagi ketenangan yang jitu dekat aku sekarang. Huh.. Huh.. Huh... Nak angin.. Nak angin...

Aku kena balik jugak la malam esok. Kena jugak ke Hulu Selangor hari Ahad. Sebab tak ada orang nak pi. Budak-budak ni aku dah bagi memo tapi sorang pun tak hingin pi. Dengan alasan,

'Bukan dapat claim pun. Gaji kitorang pun tak bayar.'

WTF la sangat kan jawapan.

Aku tau la korang adalah staf sambilan. Yang dibayar mengikut hari korang bekerja. Tapi bukan ke dah termaktub dalam kontrak korang yang mengikut arahan dari semasa ke semasa. 

Confirm la sangat yang berkata begitu aku tak sambung kontrak lepas bulan 6 ni. Sebab semua yang berkata-kata adalah budak lama. Yang rasa diri adalah sangat otai. Dan jugak rasa kepala dah lagi besar dari badan.

Tak guna aku buat baik. Aku buat baik dipijak kepala. Kalau dah tak nak dengar arahan bos maka sila la get out of my sight i don't want to see ur face anymore. *kan aku dah speaking*

Aku kesian sebab korang sambilan so aku sambung la kontrak korang. Lagi pun aku tak nak la dikata menutup periuk nasi orang lain. Sekat rezeki orang. Tapi kalau dah aku kesian kat korang tapi korang haram la nak kesian dekat aku apa cerita? 

Korang dapat claim tu pun patut dah bersyukur dah. Bila aku potong claim pun bising. Kalau claim tak padan dengan keja yang korang buat aku memang la kena potong. Sebab bila hantar kat unit kewangan diorang akan semak lagi sekali n query kalau benda tak logik. Cuba la guna otak sikit.

Dengan HQ pun cari aku sampai call hp sebab ada nak buat open registration bulan 5 ni. Heiiiiii.... Geram la. Buat pulak Sabtu Ahad. Bila masa aku nak balik tengok anak aku?! Bila dah buat macam tu, automatik la semua orang yang tak layak pun mengaku diorang layak. 

Kaum yang buat tu pulak aku malas sangat nak cerita. Kejap lagi jadi isu aku ni racist segala. Tapi dah melampau ok. Dari tahun lepas sampai tahun ni semua diorang aje aku nak kena entertain. Lepas tu tak sabor-sabor. Baru register hari ni bajet esok dah dapat la apa yang diorang nak lepas tu mengamuk-ngamuk.

Hell lah!

Thursday, April 15, 2010

Sexual harrasment di opis

Siapa pernah kena sexual harrasment ni? Angkat ketiak sekarang.

Hell kan kalau kena benda-benda macam ni.


Aku la orang yang kena tu. Hari Jumaat lepas yang masa kena pi Hulu Selangor tu.

Sebab aku kan dok jauh dari husband terchenta. Maka lelaki-lelaki gersang durjana kat opis aku telah membahankan aku ok.


Rasa macam nak aje aku bagi cium tapak kaki aku sorang-sorang. Yang start pulak tu yang dah pangkat bos yeeee... Bos unit lain la. But still 1 opis.

Dah tua tapi perasan muda rumaja. Hakktuihhhh...


'Amiys ni dah lama tak balik kampung baik la pi balik aje. Nanti laki ko get ready dengan cuka getah pulak kat rumah tu. Huiiii... Aku boleh rasa ooo macam mana perasaan tak dapat seminggu.'

Macam vavi tak statement dia. Dia pulak tu boleh samakan condition aku dengan perempuan yang masuk paper hari Jumaat tu yang kena simbah dengan cuka getah sebab laki perempuan tu nak seks tapi tak dapat.


WTH la punya pemikiran kan.

Nama aje pangkat tinggi. Tapi tak paham istilah sexual harrasment ke? Sedangkan double meaning kan pisang pun boleh mengadu inikan pulak statement mangkuk macam tu.


Dah bos start anak buah apa lagi. Sama la naiknya.

Sepanjang aku kat opis Hulu Selangor tu sepanjang masa tu la aku kena bahan. Macam-macam ayat keluar. Lepas tu sekor-sekor buat muka gatal.

Korang pernah kena ke sexual harrasment kat tempat keja macam ni?




Wednesday, April 14, 2010

Saya masih boleh tido dengan nyenyak walaupun koc dekat dengan kepala keretapi

Dalam tren. Heh, sempat lagi berblogging. Kata pun pemblogging tegar. Wakakaka!

Koc yang aku naik adalah koc yang paling dekat dengan lokomotif. Huhuhu... Pasti la bunyi bising menusuk kalbu ye.

Tak apa. Aku memang tak heran dengan bunyi bising. Aku boleh tido dengan selamba badak. Dah biasa sebab rumah sewa tepi jalan. Pulak tu jalan tempat orang suka test power motor n kereta. No hal lah. *ayat berlagak*

Esok lusa tulat maybe akan ada entry auto publish saje kalau aku tak sempat nak online sebab jaga Amir.

Pasti aku akan merindui korang especially Puterikurekure yang sangat rajin menjenguk n amik berat pasal aku. Akak terharu u olls... *ayat feeling poplar macam Dato' Siti Nurhaliza* Yang lain-lain pun sama, Kak Maria, Suliana, Ezan, Ida n semua-semua lah. Thanks ye sebab amik berat even tak pernah bersua muka.

Nanti dah boleh online aku jenguk korang pulak ye.

Miss u all....

Tata!



Lepak KL Sentral

Kat KL Sentral. Baru lepas makan Singapore fried beehoon yang sangat la tak sedap.

Manis ok. Cuba bayangkan korang makan bihun taruk gula. Tak berbaloi betul. Harga dah la RM5.90 sepinggan. 
Ni la bihun tak sedap tu




Tadi sebelum aku balik baru la ada yang sibuk-sibuk mintak data itu ini. Fuuhhhh... Aku tengah drive ni tak putus asa call sampai aku jawab. Sampai rumah baru la aku jawab.


Bila time ofis hour dah abes baru la nak sibuk-sibuk. Sorry la. Aku nak rushing balik kampung. Esok pi cari sendiri kat opis. 


Aku dah ada bagi dah data tu sebelum balik. Tapi lepas tu nak yang lain pulak. Senarai nama dah ada dah. Cuma nak pecahkan ikut bilangan kawasan. Kawasan pun aku dah tolong buatkan. Extract aje la satu-satu. Filter kan. Bukan aku guna software canggih manggih. Guna excel aje pun.


Aku pelik ok dengan officer kat opis aku ni. Pernah aku masuk meeting, sorang officer ni handle meeting tu. Bila bos suruh proceed dia terpinga-pinga. Slide presentation pun tak show. Rupanya dia tak tau macam mana nak show slide tu. Adosss! Tepuk dahi la aku tengok.


Bukan yang tua-tua punya officer ni. Muda lagi. Umur baru masuk 30. Takkan la itu pun tak tau. Dekat U takkan tak pernah buat presentation. 


Timbalan aku kalau boleh nak aku balik jugak Ahad ni. Hmmm... Tengok la macam mana. Kena tengok jadual laki aku pulak. 


Aku call HQ sorang officer pun tak ada aku nak tanya nak mintak tukar ni. Asek laaaa masuk voicemail. Fon opis pun ada voicemail.


Saje aku kacau diorang hari-hari. Biar diorang bosan. Dah la tanya aku dah hantar ke surat tukar. Dari awal kawen lagi aku dah hantar. Nampak sangat la memang tak amik port.


Bongek.

Tren aku pukul 9. Adik aku yang baik hati belikan tempat tido. Aku baru perasan masa check tiket nak tengok aku punya seat nombor berapa. So, boleh la aku tido dengan aman. Dah 2 hari aku tak boleh tido risaukan Amir.

Ok. Bubbaiz all...


p/s: hari ni entry emo sesaje. Aku nak lepas geram. 



Bz sampai berlari-lari

Gila bz sampai nak duduk pun tak sempat.

Ni pun baru la dapat nak bernafas. Time-time ni la tiba-tiba semua benda nak datang. Kalau aku free tak ada pulak nak menyibuk. Bila aku nak balik kampung ni kejap-kejap panggil aku masuk bilik. Masuk bilik berbincang ok. Jangan pikir kot lain pulak.

Tadi beli termometer untuk Amir. Abang Misai suruh aku cari. Ingatkan dia dah beli. Rupanya dia ada termometer untuk botol susu. Ceh... 

Maka time lunch gagah la pi Giant 13 tu. Mencari termometer kat Guardian. Ala, Guardian dengan Giant kan 1 company. Kat mana ada Giant confirm korang akan jumpa Guardian.

Amir still kejap demam kejap ok. Muntah lagi pagi tadi. Nak minum pun kena paksa. 
Keja aku pulak berlonggok tiba-tiba ni. Kena bawak balik kampung la jawabnya. Ish... Bencinya.....



Macam korang tu ada responsibility sangat.....

Malam ni aku balik. Cuti belum apply tapi tadi aku datang timbalan aku tanya,

'Awak ada lagi kat sini? Kata nak balik kampung.'

Lepas tu pulak datang 1 surat ni nak mintak buat registration kat tempat nak election hari AHAD ni ok.

Macam biasa, set tarikh lepas tu tak tanya aku boleh pi ke tak terus on la. Macam bangkai!

Dah anak aku tengah sakit ni timbalan aku nak suruh aku pi pulak. Serupa aku tak payah balik kampung la macam tu.

Macam sial la. Haaa... Aku tengah bengang la namanya ni.

Boleh tak korang ni buat keja ikhlas. Ni sebab nak menang kawasan baru la terhegeh-hegeh. Time tu la baru nampak batang hidung. Lepas tu buat aku macam kuli batak.


Lagi banyak aku menaip lagi banyak la aku maki hamun karang ni.


Dah la.


Yang nyata aku memang tak pi la AHAD ni. Pi cari orang lain. Asal benda tu ada berkait sikit dengan benda yang aku handle aje tolak aku. Pegawai lain lepas tangan. Padahal diorang tu tak ada komitmen lain. Kawen pun belum. Kalau dah kawen pun duduk sekali.


Lepas tu nak mengata belakang aku konon aku tak ada responsibility.


Piidaaahhhh!!!!











Bertukar menjadi raksasa gorgon!

Petang semalam adalah hari yang buat aku nak bertukar menjadi raksasa gorgon kelas 1.

Kereta aku buat hal lagi!!!! Langsung tak boleh start. Aku dah menggelabah nenek kat parking lot tu.

Naik balik ke opis mencari muka-muka yang boleh menyelamatkan diri ini. Nasib baik aku balik tak ada la lewat sangat. Orang still ada kat opis. Dibuatnya time tu semua jantan terhangat di pasaran dah tak ada aku nak buat apa?


Masuk aje opis nampak sorang. Terus soalan aku,


'Awak ada jumper tak?'


Hahahaha! Bukan nak tanya khabar dulu. Terus tanya jumper. 


'Tak ada la puan. Azri ada. Tapi dia pulak dah tak ada.'


Ceeeee..... Aku nampak dia kecik aje. Lepas tu terus dia duduk balik sambung mengadap pc.


Aku keluar balik. Dekat lif jumpa sorang lagi jejaka opis terus soalan aku sama seperti di atas. Nampak sangat desperate. Huhuhu...


'Tak ada la puan. Tak apa, nanti saya tengok.'


Oh... Lega ada yang sudi menolong aku yang sememangnya failed bab enjin kereta. Bawak aje aku pandai. Padan la dengan muka aku kan.


Budak sorang ni datang dari ofis zon. Rupanya ada 3 orang. So, semua pun tolong menggodek.


'Puan, dah berapa lama bateri ni.'


'Ada la 2 tahun.'


'Tukar aje la puan. Dah patut tukar la ni.'


Hahaha! Baik punya ko mengena aku ye. Budak-budak tu bawak waja. So, nak tukar bateri tak muat la pulak.


Langkah seterusnya, tolak kereta n try start enjin. Datang lagi 2 orang datang meramaikan jemaah. Termasuk budak 1st yang aku tanya tadi. Bagus. Ini lah yang kita cari. *ala-ala Halim Othman* 

 Staf aku yang tengah tunggu bf dia pun turun. Tapi dia tak tolong la tolak. Apa jadah tolak kereta pakai baju kurung. Nak suruh tersembam? Biar la jejaka-jejaka mancho lagi bujang trang-tang-tang tu yang tolak. 


Nak dekat pusing 1 basement harammmm tak boleh start jugak. Aku dah WTHlakenapasekarangkobuathallllll!!!! 


Sampai la bf staf aku to the rescue walaupun dia tak ada jumper sebab dia pomen. Hahaha! Hensem ko. *sempat lagi scan orang*


Dan pertolongan dari sorang lagi budak opis juga tiba. Kereta dia pun myvi maka kasi tukar sama itu bateri. Bila dah boleh start tu terus la aku dengan kadar tak bertangguh mencari kedai bateri ditemani staf aku n bf dia. 


Ye la, aku pi sorang-sorang karang ntah apa tokei kedai tu cong aku. Elok harga bateri 100 dia pau aku 200. Tak naya? Pomen kan ada di sisi. So, gunakan dia sepenuhnya. Wakakaka!


Aku kena RM145 setelah ditolak dengan harga bateri lama sebanyak RM10. Kalau tak RM155 la. Itu pun bf staf aku jugak tolong tanya. Kalau tak confirm aku bayar aje RM155 lepas tu bateri lama tu tuan kedai amik free aje.


Sekarang aku tengah blur nak belanja apa la dekat budak-budak yang dah tolong aku yang sengal ni.