SaYa SayaNg AnDa :)

Sunday, January 31, 2010

Harus EL..

Ok, aku rasa aku amat perlu untuk me'EL'kan diri.

Amir demam panas lor. Semalam dah ok kejap. Lepas tu pagi ni panas balik badan dia. Muntah atas aku pulak lagi masa bagi ubat malam semalam.

Hari ni dia cirit birit pulak. Macam air dah poo poo dia.

Isk... Isk...

Runsing betul aku.

Sebab kalau aku EL banyak la keja tergendala kat opis tu. Aku nak kena prepare slide untuk meeting Jumaat ni. Bukan aku tak nak prepare awal tapi memang aku kena buat slide tu time dekat-dekat meeting sebab report aku based on system yang kalau aku update hari ni esok baru report keluar. Sadis ok.

Pulak tu dengan budak-budak yang nak report duty tapi entah bila nak dapat. 

Dengan esok patut aku ke klinik gigi untuk minor surgery.

Semua nak kena postponed macam ni.

Orang nak marah aku EL pedulik apa aku. Anak lagi penting. Esok kalau mati diorang ingat ke nak sedekah doa kat aku ni? 




 

Saturday, January 30, 2010

Bila budak lasak sudah demam

Siapa lagi yang dok melasak kalau aku balik kampung. Takkan laki aku pulak. Hohohoho.. Dalam maknanya tu.

Muhammad Amir Ridhwan ni haaa.. Pagi tadi masa aku sampai rumah dia ok lagi.

Lepas bapak dia keluar pi keja pun dok tergolek-golek lagi.

Petang dalam pukul 3, tak lama sebelum bapak dia balik dia muntah. Banyak pulak tu. Lepas tu keja dia asek la nak tido aje.

Aku pun tumpang sekaki tido sebelah si budak kecik ni.

Tengah dok baring-baring sambil usap kepala dia aku rasa apesal la anak aku ni panas semacam. Bila laki aku balik aku tanya la,

'Amir demam ke bang?'

Dia rasa suhu badan Amir lepas tu dia senyap. Aku ingatkan aku yang salah rasa. So, pukul 4 aku mandikan Amir macam biasa.

Pakaikan baju letak sebelah Abang Misai yang dok terbongkang. Elok aku masuk bilik tengok tido lagi anak aku ni. Mula la aku me'nyaspek' ada benda tak kena.

Rasa-rasa badan dia, humang aihhh... Panas ko... 

Demam rupanya budak lasak ni. Bila dah demam dia jadi sungguh baik ye. Nak pakaikan pampers pun tak ada masalah. Kalau tak bersilat berkuntau aku.

Ni dah bagi dia ubat. Tu tengah dok tido la tu. Esok kalau tak ok memang kena bawak pi klinik.

Agak-agak kalau aku EL sebab Amir demam bos aku bising tak?

 

Friday, January 29, 2010

N3 merepek aje ni.. Haha!

Lunch hour ni aku nak balik rumah kejap.

Sebab petang ni nak balik kampung. Aku nak balik basuh baju n kemas-kemas barang. Kata rehat lama. Heheh!

Baju aku dah menimbun dalam laundry bag tu. Dengan barang aku bersepah dalam rumah.

Tak macam mak orang ok.

Kalau naik tren ada orang sebelah ajak borak n tanya balik kampung buat apa aku jawab nak jumpa anak.

Terus diorang kata,

'Eh, dah ada anak ke? Ingat tak kawen lagi. Nampak muda lagi macam budak-budak.'

Hahahaha! Terus vontot aku mengembang seketika. Nyaris nak terkoyak seluar. Nasib baik pakai jeans. Kalau pakai slack dah nampak spender kot. Muakaka!

Itu namanya ai ni muka sentiasa muda. *perasannya tak boleh blah*

Hakhakhak!

Aku pakai kalau nak balik kampung tu t-shirt lengan panjang dengan jeans. Macam zaman-zaman student dulu. Tak ada la aku nak naik tren beranggun ayu pakai baju ala-ala nak pi kenduri kan.

Maybe sebab cara pemakaian aku tu kot nampak macam muda rumaja. Padahal dah remaja purba bak kata Kak Ogy. Kekekeke!

Jadi aku sajikan korang dengan muka tuan punya blog yang dikatakan muda *orang kata, aku tak kata.hahaha.* 

 
 Ni masa kursus kat Genting.. Nampak macam kurus sikit. Sekarang aku dah gumuk! Apa dah jadi dengan azam anda wahai tuan tanah?! Hahahaha!


 

Saya dah memotivasikan diri.. Anda bila lagi..

Hehehe... Tajuk macam poyos aje.

Maklum la, baru lepas bicara ilmu. Kena pulak tajuk 'Menggali Potensi Diri'. Haaaa... tak ke rasa macam,

'Whoaaaa... Sungguh ilmiah sekali bicara ilmu pada hari ni.'

Hekhekhek!

Oh, consultant yang bagi ceramah motivasi itu masih muda belia. Baru 25 tahun. 4 kuota masih belum diisi. *faham sendiri la ye*

Jadi marilah bekerja dengan penuh semangat.

'Anda boleh!
Saya Boleh!
Mesti Boleh!'

'Anda Hebat!
Saya Hebat!
Mesti Hebat!'

Sebab semangat yang berkobar-kobar 'saya boleh!' maka aku telah berjaya jadi orang pertama dapat makan mee jawa tak payah beratur panjang-panjang sebab aku orang pertama keluar dari bilik meeting. 

Wakakaka!

 

dengar ceramah agama sat

Morning peeps!

Aku ada bicara ilmu pagi ni. *seminggu sekali basuh pala otak dengan ceramah agama ye*

So, i'll be back soon.. Daaa!

 

Thursday, January 28, 2010

Relax aje dia melintas.. Huh...

Mata aku betul dah hitam macam panda ni.

Amik pic sendiri terus macam 'Eh, aku ke panda tu?' Wakakaka!

Nak tido awal la malam ni. Lagi pun celcom berukband malam ni macam beruk sikit.

Perut pun tengah kekenyangan. Elok sangat la tido tu. Huhuhu.. *lepas tu bising la badan dah macam body builder*

Tadi aku nyaris nak terlanggar sekor anjing. Boleh dia melintas dekat selekoh dengan lenggang lenggok mak limah depan kereta aku tanpa segan silu.


Mengucap ko.... Lepas tu aku jerit-jerit dari dalam kereta marah anjing tu. Anjing tu pandang aku tak ada perasaan aje muka dia. Kalau aku bukak tingkap tadi confirm orang kata dengan anjing pun nak ajak gaduh. Hahaha!


Geram la aku. Karang aku terlanggar jenuh nak menyamak pulak dah. Hish...


Esok nak bangun awal. Nak basuh baju n iron baju untuk pi keja. Malam ni memang aku dah flat macam tayar pancit.

Gudnite all.. Cayang kamu, kamu dan kamu.







aku dah ada tiket raya cina ni. Muahaha!

Tersangat lah mengantuknya bijik mata aku ni.

Dah 2 hari tido lewat. Amir tak dok sekali pun tido lewat jugak. Ntah apa yang ummi Amir ni buat.

Dok mengadap pc sampai pukul 12 malam.

Minggu ni balik lagi. Minggu depan tak boleh balik sebab macam biasa la, aku ni pacal yang menurut perintah aje. Tiba-tiba pulak ada surat nak suruh buat taklimat.

N macam biasa. Diorang yang bijak ni tolong set tarikh tanpa bertanya aku ni available ke tak hari tu. Dah la buat hari Ahad. Kalau aku ni anak dengan laki dok kat sini memang aku tak heran sangat la. Ni jaaauuuhhhh....

Nasib baik aku tak beli tiket lagi.

Kalau tak mulut aku ni ringan aje la menyumpah mencarut. Huhuhu! *tak reti insap btol*

So, cuti raya cina aku dah beli tiket 11hb. 12hb confirm aku kena amik cuti. Tiket 12hb abes la senah. 11hb aje yang tinggal. Aku sebat aje la. Takkan aku nak cuti panjang ternganga kat Shah Alam. Tak koser ok.

Harus isi borang cuti awal. Hahaha!

Aku nak peluk n comolot dengan korang.. buleh x? Hahaha!



Tersengih-sengih sampai kembang-kembang hidung.

Sejak 1st time berblogging.. September 2008 kot aku start.. *blog sendiri pon lupa* hehehe... Dan semenjak 1st time aku menepek Nuffnang dari bulan April 2009 kat blog aku yang trafic tak sampai 100 orang datang sehari. *sebab aku malas blogwalking. mokcik banyak keja tipah oiii..*



Aku dapat ini akhirnya...





Aku pelik mula-mula tu tengok apesal la si Air Asia ni tak hilang-hilang dari pandangan mata aku yang dah macam panda ni.


Saje la gatai pungkoq check encik Nuff pulak. Tengok-tengok kat earning terus aku rasa nak comolot dengan Nuffnang. Wakakaka!




Baru 1 buffered dah kecoh minah ni. Ntah apa-apa kan. Hahaha! Vangga seketika.

Mood agak ceria. Lalala~~

Thanks to korang yang datang baca blog aku yang emo sokmo n merepek meraban ntah apa-apa ni. Hehehe!

Datang la selalu. Sayang korang. Pelok-pelok ciyom molot sket. Wakakaka!


^______^

 



slow aje hari ni

Aku ada mood nak buat keja.

Tapi kan aku rasa macam ada missing something somewhere. Dah la keluar rumah hari ni lambat. Sebab aku tertido balik lepas bangun pukul 6.30. Bangun-bangun tengok-tengok dah pukul 7.

Pulak tu tak ada perasaan bersalah dah bangun lambat boleh lemah gemalai sopan santun aku pi ke bilik air. Bersiap pulak jangan cakap la. Slowwwww sangat.

Drive kereta pun ampun aiii.. Tapi pagi tadi aku nyaris langgar orang. Sebab hari ni fikiran aku di awang-awangan.

My bad ok. Bukan salah encik yang naik motor membawa wifenya itu. *sorry inchik* Aku kuar nak masuk kiri tak tengok-tengok. Selalu tak macam tu. Ntah apa kena aku hari ni. Dengan jalan pagi ni jammed semacam.

Rupa-rupanya ada kenderaan berat apa nama dia aku tak tau nak sebut slow motion aje gedek gedek gedek kat jalan tu.

Kan dah merah punch card hari ni. Memang hari ni aku amat slow.


Aku lapar. Tapi tak ada benda nak makan.


Minum per'l cafe boleh kenyang ke?





Wednesday, January 27, 2010

Call sibuk nak berbisik pagi-pagi buta. Kan aku dah reject.

Ngantuk tahap boleh tido sambil berdiri.

Aku tido lambat gila semalam. Dekat-dekat pukul 1 baru boleh tido. Dok tertonggeng-tonggeng susun barang n amik gambo segala. 

Lepas tu baru aje terlelap hp bunyi pulak. Aku tengah mamai-mamai tu main jawab aje la. Ingatkan laki aku.

Tapi aku macam pelik-pelik aje time jawab tu sebab orang yang dok bercakap dengan aku tu berbisik macam dalam kelambu ok.

'Hello.. Hello.. Amiys kat mana ni? Dalam bilik ke kat luar?' *sila lakonkan semula dengan gaya berbisik*


Aku dah confuse dah masa ni. Apakejadah tanya aku kat dalam bilik ke kat luar bilik pulak. Takkan laki aku tanya macam tu pulak kan. Aku tanya balik,



'Kenapa pulak kalau kat dalam bilik? Kenapa pulak kalau kat luar?'


'Kalau kat luar takut kawan dengar.'


Ehhhh... Otak aku masa ni dah berfikiran songsang ye. Dah la tengah mamai. Aku tengok nombor kat hp. Nombor siapa ntah.


'Siapa ni?'


'Ni abang la. Abang ni....'


Abang mana pulak la sibuk berbisik dalam tepon ni. Mendatangkan kemusykilan sungguh. Lepas tu terus aku teringat sorang brader masa aku jadi pencacai kat Giant dulu. Macam suara dia. Dah la dah kawen. Ahh, sudahhh...


Terus aku jauhkan hp dari telinga. Lepas tu aku reject. Then aku sambung tido.


Lantak engkau la situ. Malas aku nak layan. Aku ngantuk.





Tuesday, January 26, 2010

Selingan



Saje taruk gambar selingan budak Amir yang dah makin lasak ni tengah bercamwhore. Hehehe...

Seronok sangat dia kalau nampak hp cap ayam aku hala kat dia.

Mula la dia berposing.

Hahaha...

 

Tak tido lagi dah lewat lepas tu merepek pasal Fahrin Ahmad pulak.. haha!

Dah pukul 11.15 tapi aku tak tido lagi.

Esok dah la kena pi Putrajaya pulak. Huuuu.. Sangap la aku kat Putrajaya tu karang.

Ada benda aku settlekan tu yang tak tido-tido lagi tu. Maklum la. Kata nak jadi bisneswoman. Heheh.. Terpaksa la berkorban masa sikit.

Sambil tu melayan gosip pasal Fahrin Ahmad menangis sebab cik LO buat statement dalam paper dia kaki pukul. Hoh! Kan dah kena saman ko LO. *motif layan gosip?*

Saje la nak tengok muka abe Fahrin yang macho ni menangis. Wakaka! Ala, ala abang ensem ni nangis buruk tau jadinya.

Hmm... Aku pun mana tau siapa salah siapa betul. Sebab nak sokong pun aku tak tau cerita sebenar kan. Tuan empunya badan aje boleh jawab.

Tapi abang Fahrin, mu tetap ensem. Wawawawa! *apa puji laki lain ni*

Tiba-tiba teringat time jumpa Fahrin kat PD dulu. Huhu... Macho n emsem sungguh la. Nasib baik aku waras lagi. Kot tak mau dah kena peluk. Sebab badan Fahrin amat la tegap n sedap dipeluk lagaknya. *gatai sungguh la kamu niiiii.. ish.. ish.. geleng-geleng kepala*

Eh, apesal aku melalut pasal Fahrin ni. Confirm ngantuk tu yang dok meraban tak tentu hala. Tido dulu la yeeee... Tata....

 

tiket abes ke? jangan laaaaa... uwaaaa....

Lembap mak nenek la internet kat opis hari ni. Nak check M2U pon aku sempat la jalan pusing 1 opis baru abes load.

Aku tengok web ktmb. Nak survey tiket untuk raya cina. *macam aku sambut aje sibuk nak balik..huhu*

Eh, harus la balik. Kata pun cuti sampai Isnin kan. Mana boleh lepaskan peluang merelax kat kampung.

Tapi tiket macam dah abes je ni. *nganga*

Terus rasa nak jadi Supergirl. Senang balik kampung terbang aje. *berangan yang terlampau*

Tak baik tau ktmb ni. I ni dah la pelanggan setia u. Tak simpan tiket untuk i langsung.

Hukhukhuk...

*ktmb ni tak nak bagi hadiah ke aku tiap-tiap minggu balik tercongok naik tren ni*

Emel spam ke orang guna emel aku ni? Siapa celik IT tolong xplain kat mokcik sket..

Internet kat opis ni dari semalam lembap macam siput vavi. Aku nak buat keja pun jadi lembap jugak.

Eh, lupa. Ini blog yang tak mendatangkan emosi. Ini blog bersuka ria so siapa-siapa yang baca boleh enjoice tanpa ragu-ragu. Hahaha! Motif jadi sewel pagi-pagi?

Ni, aku nak tanya la kat korang. Pernah tak korang dapat emel macam pic yang aku tepek kat bawah nun.




Aku tiap-tiap hari dapat emel macam ni ok. Sampai serabut kepala otak. Kejap masuk inbox, kejap masuk spam box.

Pulak tu tajuk emel 'undelivered mail'

Hoh!

Bila tahun pulak aku mengantor emel kat mereka-mereka yang aku memang tak pernah kenal hujung pangkal ni. Siap promote barang untuk mengencangkan kejantanan. Walaweiii...


Aku tak jual benda kencang mengencangkan ni ye. Kalau nak kencang pi minum tongkat pakcik Ali.



Ada orang guna emel aku ke apa kalau macam ni?


Sesiapa yang celik IT tolong explain sikit. Aku ni tahap kebutaan IT agak dikagumi dek orang jugak la kadang-kadang tu.

Sakit bijik mata oke tengok emel yang macam ni berderet masuk inbox aku.


Pulak tu pernah sekali ada orang reply mail cakap 'tq 4 ur mail'.


Erk... Aku tak kenal orang itu. Wuwuwu...



Monday, January 25, 2010

apesal la korang upload pic dlm fb zaman mokcik masih muda rumaja ni.. huhu...

Aku baru lepas bukak fb.

Saje la tengok pic kawan-kawan. Buat aku gelak guling-guling sampai sakit perut ok.

Pic lama-lama yang diupload oleh sorang member yang rajin terlebih. Pic classmate masa diploma time member tu tengah tido pun ada.

Aduuuu... 

Member tu pulak yang tak ada fb.

Apa la perasaan dia kalau tau muka dia terpampang dalam fb dalam keadaan yang sangat sadis tu. Huhuhu...

Cakap pasal upload aku ni malas betul nak upload pic Amir. Berlonggok dalam hp cap ayam aku ni.

Amir dah pandai bergambar sekarang. Pantang aku hala hp kat muka dia time tengah meragam tu boleh senyap kejap. Camwhore dengan aku. Lepas tu meragam balik.

Hahahaha!

Kelakar betul.

Aku memang hari-hari emo ek?

Ada orang komen asal baca blog aku keja aku berangin aje. Emo tak tentu hala. Betul ke Syima? Hahaha!

Aku pun perasan gak sebenarnya. Aku hangen aje hari-hari. 


Ntah la. Aku keja kat sini asek la emo memanjang. Dah buat keja tak pasal-pasal kena marah pasal salah orang lain. 

Kena pulak laki dengan anak aku jauh. Nak mengadu pun pada siapa la. Hmmmm... Nak manja-manja pun tak boleh. Sedih oke. Balik tak dapat peluk laki. Peluk bantal aje. *18sx lak*



Sudahnya pada blog aje la tempat aku mengadu. *sob..sob..*


Tak apa. Lepas ni aku buat 1 blog khas untuk aku lepaskan emo aku yang ting tong ni. Hahahaha! Tapi ianya adalah 4 my eyes only.


Kot aku nak mencarut ke, maki hamun ke. Tak ada la orang lain baca kan. Wakakaka!





Apesal aku pulak yang kena marah niiiii

Pagi-pagi dah kena bambu ok. Shishhhhh...

Memang aku rasa nak aje aku luku kepala orang. Sebab bukan salah aku.

Orang lain yang communication breakdown aku pulak yang kena. Lepas tu nak black n white segala.

Apejadah aku pulak kena buat black n white. Bukan aku yang handle benda ni. Diorang ni pulak boleh kata tak dapat arahan mana-mana.

Ah.. Ye sangat la tu. Bila aku call HQ diorang kata emel dah dihantar pada semua negeri. Negeri aku la yang paling sengal tertinggal keretapi. Bukan tertinggal keretapi lagi. Tertinggal kenderaan paling slow dalam dunia ni ok.

Dah la mood macam haram. Kena marah pulak lagi pagi-pagi. Memang sengal la kepala otak.

Dengan tiba-tiba ada yang tak dapat sambung kontrak tanya aku apesal kontrak dia tak disambung. Ehhhh...


Kalau tak sambung tu paham-paham sendiri la ye.


Aku dah kata kan jangan buat perangai. Tapi buaaaatttt jugak. So, redha aje la. Jangan banyak tanya lagi. Aku silambam karang. Aku dah la tengah serabut ni.







mood isnin memang hampeh

Morning.

Aku kat opis. Macam biasa la kan. Balik dari kampung terus ke opis.

But i'm not in a good mood since yesterday.

Keja pulak berlonggok macam apa. Dengan 21 orang nak report duty sat lagi. Aku la yang kena handle.


Esok nak kena buat taklimat n training untuk diorang pulak. Saje cepat-cepat bagi training. Supaya diorang tak menyemak kat opis hari Rabu ni. Sebab Rabu ni aku pulak ada training kat Putrajaya.


Training guna sistem. Bukan aku tak reti guna. Tapi kata diorang ada buat update untuk sistem yang aku dok guna sekarang. So, mari la mengabiskan masa kat sana.


Budak-budak ni memang tak harus ada kat opis kalau dah report duty. Karang ada banyak pulak soalan cepumas, perak gangsa aku nak jawab dengan bos aku. 


Hari ni gaji. Hmmm... Tapi kalau campur tolak darab bahagi semua berapa aje la tinggal dalam tangan.


Gaji bulan 2 pun awal pulak.


Confirm nak tunggu gaji bulan 3 hari-hari aku telan megi.



Sunday, January 24, 2010

Rasa macam nak lempang orang je.

Sebab apa?

Hmmm.. Biarlah rahsia. *perasan CT jap*

Aku tengah emo sebenarnya ni.

Nak menaip pun tak ada mood. Karang kalau menaip jugak tapi mood tahap longkang for sure ayat dalam blog ni macam taik aje.

Dah...

Aku nak menenangkan emosi jap. *kalau boleh la*

 

mati kutu

Aaa!! Boring. 

Amir tido. Ummi dia terus mati kutu. Nak masak aku tak tau nak masak apa. *boleh gitu?*

Sebab mak mertua aku pi kenduri kot.

Aku tengok barang dalam fridge tu aku pun terkebil-kebil.

Alaaa...

 

Friday, January 22, 2010

migrain pulak dah

Bangun-bangun pagi tadi aku sakit kepala. N ada rasa nak muntah...

Heppp.. Heppp... Jangan pikir yang bukan-bukan aaa.. I'm not preggy coz baru aje period.

Tak tau la kenapa. Maybe migrain. Dah lama pun aku tak migrain ni.

Tengah menaip ni pun berpusing aje kepala. Time drive datang keja tadi lagi la. Nampak kecik aje kereta depan aku.

But still kena datang keja jugak. Dis morning ketua audit negara datang buat lawatan kat opis aku. Wajibal ghunnah la kena datang opis. Kalau rasa telinga n hati dah kebal daripada bambuan bos boleh la tak datang.

Datang just menyambut aje. Time taklimat untuk ketua audit nanti pencacai macam aku tak payah masuk. Hohoho! Selamat aku.

Aku dah beli tiket pukul 3. Sooooo.. paham-paham sendiri la ek.

Masa aku abes dalam train aje la sepanjang minggu ni.



Thursday, January 21, 2010

Amir dah 5 bulan... ^_^

Kalau dah gila blogging memang tak boleh buat apa la. Balik rumah dah ngantuk pon sempat lagi nak ngadap blog terchenta.

Esok aku kena balik kampung jugak la. Pulak tu sengal ubi amik tiket pukul 3 petang. Siapa cari aku lepas pukul 12 memang lesap dah la aku.

Abang Misai la bagi arahan. *ceeeaaa.. salahkan laki padahal sendiri menggedik nak balik kampung*

Kesian kat Amir jugak. Abah dia nak kena keja sampai Sabtu tak balik rumah. Haruslah aku kena balik jugak babysit Amir.

Oh, Selasa lepas Amir check up untuk 5 bulan. Dah 5 bulan anak ummi. Dah tak debab lagi lor. Sebab dia dah mula melasak.

Berat pun tak naik. Statik aje 7.5kg. Mana tak statik. Sekarang ni nak pakaikan pampers pun jenuh aku bersilat.

Dalam tab mandi pun terpusing-pusing. Huhuhuhu...

Kalau letak atas toto kejap aje la dia berguling sampai atas lantai. Lepas tu suka sangat terhantuk kepala sendiri kat lantai tu. Risau aku.

Kena cucuk untuk 5 bulan tu dia nangis bukan pasal kena cucuk. Pasal aku dok pegang kaki dia. Amir tak suka orang baringkan dia atas pangku. Dia nak duduk.

Pulak tu pandai dah sekarang buat macam orang sujud nak sembahyang tu. Lepas tu loncat-loncat angkat bontot. Hahaha! Very funny anak ummi ni tau.

Mulut pun bising aje menjerit-jerit dengan suara nyaring dia tu.

Mana tak aku tergedik nak balik. Rindu oooo kat Amir.

Hope lulus la interview tu.

Amiiinnnnnn...

nak balik cane nihhhh

Pening..

Abang Misai seboleh-boleh suruh aku balik petang esok amik train pukul 3.

Tu karang aku nak cabut keja ke apa??

Dah la aku sekarang bos asek cari aje. Ni semua sebab projek mega yang menyusahkan usus perut aku.

Banyak sebenarnya yang tak puas hati pasal benda ni. But bos is always right kan?

Lapar la pulak time-time dah nak balik ni. 


Isk...



My online shop sudah launch.... Heeee....

Mau bagitau semua kawan-kawan.

Aku baru aje launch online shop aku yang dikongsi dengan akak aku. Kata azam tahun baru nak jadi usahawanita berjaya gitu. hekhekhek...

So...

Jemput la ke kedai beta yang tak seberapa.

Barang pun tak berapa nak banyak lagi. Maklum la, modal ciput.  


Tapi tak apa. Orang kata, sikit-sikit lama-lama jadi bukit.


Aku tengah dok godek-godek lagi.

Kalau ada cadangan dari korang amat la dialu-alukan.


Shopalistic

Hahaha.. Sempat lagi busy-busy launch kedai. Kalau bos aku nampak masak la aku. Huhu..


 

membz sokmo

Busy sokmo aku minggu ni.

Ni Abang Misai suruh aku balik kampung jugak weekend ni sebab dia kena keja la pulak. Amir si lasak tu tak ada orang nak jaga.

Sampai komen-komen korang pun aku tak sempat nak reply. Sorry ek.

Nanti ada masa aku reply k.

Aku tengah serabut serabai macam sakai dah ni.

Puan Yat mommy Qies n Puan Farhana mommy baby Aina, tag korang nanti aku jawab. Dah ada 2 hutang tag. Hutang tag Yat yang lama pon tak buat lagi. Lalala~~

Aku tengah malas pon sebenarnya ni. Hahahaha!


Biol sebab banyak sangat keja.





Sengal sungguh la peel sorang-sorang

Interview aku? Macam ada confuse-confuse sikit la dengan panel tu.

Well.. soalannya tak susah sebab banyak tanya pasal keja aku n so on la kan. But rasa macam ada something funny. Malas la aku nak story sebab karang nampak macam aku ni berlagak pandai. Hahaha!

Keja kat opis ni time aku cuti memang macam lahanat la. Orang lain communication break down, aku la yang bakal terima akibat hari ni. Jadi, mood keja aku adalah negatif. Cisss...

Bayangkan, time aku tengah interview ada call dari opis. Nasib baik aku silent fon. Kalau tak menggelupur la aku nak menjawab tengah-tengah orang dok nak interview. Soalan pulak remeh sangat. Memang rasa nak terajang orang tau tak.


Boleh aje kalau nak tanya anak buah aku yang dok tercongok kat dalam opis tu. Diorang pun tau. But call aku jugak padahal dah tau tu aku ada interview semalam.


Eh, sengal kan.



Wednesday, January 20, 2010

interview

Baru pukul 7.40 am. 

Jap lagi interview...

Apa aku nak jawab ni. Huhu.. Dah lama tak pi interview ni.

Interview dulu pun merepek aje aku goreng-goreng. 

Rasa nak pengsan..

~~:p

Tuesday, January 19, 2010

Amir memang dah tak reti dok diam skarang

Di rumah. Sedang melipat kain sambil bertenet.

Oh, aku memang 'rajin' sangat sangatttt la lipat kain. Sampai kain orang tengah pakai pun kalau buleh aku nak tolong lipatkan.

Laki aku la ni. Seminggu dia kumpul baju yang dah basuh suruh aku lipat. Memang selalu macam tu la kalau aku balik kampung. Kalau tak ada baju nak lipat, selonggok baju nak kena basuh pulak. Huhuhu... 

Sebab weekend hari tu aku tak balik Abang Misai dah tolong basuh tapi memang tahun depan la nak suruh dia lipat sekali. Abang Misai laaaagiiii la 'rajin' bab lipat kain. Huhuhu...

Ni tengah pegang Amir pulak. Dah bangun tido budak bertuah ni. Tengok je la ummi menaip. Kalau boleh nak tolong taip.

Nanti aku sambung lagi. Si Amir dah bersommersault pulak haaa... Nak capai laptop. Huhuhu...

 

Monday, January 18, 2010

jangan poyo di jalanraya

Nak balik dah.

Tadi masa aku lalu depan Alam Sentral mangkuk arkorok mana ntah nyaris nak langgar belakang kereta aku. Siap hon tak mau-mau punya.

Sebab aku stop untuk bagi orang jalan kaki melintas.

Apekah begitu poyo sebab ko bawak mpv. Tak nampak ke signboard tu tulis,

'sila berhenti jika ada pejalan kaki ingin melintas'

Lepas tu pandang aku muka kerek-kerek. Ape?! Aku jotos kepala ko karang.

Dari awal aku bawak slow aje pun. Dia kat belakang aku. Then bila aku stop tiba-tiba pulak nak main hon-hon.

Eh, aku pon ada hon la.

Mustaffa takde kat sini

Aku kat rumah.

Baru aje balik dari Putrajaya. So, malas nak balik opis dulu. Sekarang pun time rehat. Berhemah tinggi sangat la kalau aku nak ke opis time rehat ni kan.

Hmmm... Petang ni balik kampung. Yeayyy yeayyyyy!

Motif sangat balik kampung time weekdays?

Esok Amir nak check up. Setakat ni baru sekali aku termiss check up Amir. Opah dia tolong bawak masa tu.

N lusa aku ada interview.

So, agak kukuh la reason aku kan. Tak kukuh pun aku kukuhkan jugak. Pedulik aaaa... >:p


Tapi malam lusa kena la balik Shah Alam balik. Kan bagus kalau straight cuti seminggu. 

Nak buat macam mana. Aku ni cuti lama sikit mula la ada yang persoalkan. Orang lain cuti straight 2 minggu siap tambah emergency leave lagi. Malas aku nak komen lebih-lebih.

Aku tak study apa nak interview ni. Wuwuwuwu.. Nak jawab menda ni. Karang tanya soklan time belajar dulu confirm aku jawab tak tau aje. Sebab aku kan jujur. Wakakaka!


Eh, aku pelik la apesal ramai sangat orang wrong number call aku.


Tadi time meeting lagi la,


'Hello, ni Ah Chong yang buat siling tu aaa... Ni Ah Chong aaaa...'


Aku tau la ko Ah Chong. Tapi lu sudah wrong number ooo...


Tapi paling ramai cari Mustaffa? Siapa Mustaffa tu sebenarnya???





Sunday, January 17, 2010

Apesal la korang tak reti nak bukak kaunter ni??

Berjelir lidah aku ni mencari FRIM Kepong. Ni baru aje balik ni.

Buat apa aku cari FRIM? Eh, ada la... Projek besarrrrr punyaaaa! Hahaha! *kalau menjadi la*

Aku berangin sikit ni dengan Stesen komuter Shah Alam. Pagi tadi dalam pukul 10 aku pi nak beli tiket kaunter tutup. Ok, fineeee...

Aku pun balik dulu lepak-lepak. Lepas tu pi la mencari jalan ke FRIM. Sempat pulak menyinggah rumah makcik aku.

Balik dari rumah makcik aku lagi sekali gigihhhh ke stesen komuter Shah Alam. Tapi adekah tutup lagi kaunter tu?

Eh... Nak keja ke tak nak ni?

Confirm esok aku berlari ke hulu ke hilir nak kejar beli tiket lepas tu nak ke Putrajaya pulak. 

Hish...

Motif sangat kan ada kaunter tapi asek la nak tutup aje.

 

Sunday malas

Hari Ahad. Hari untuk memalaskan diri.

Memang aku tengah malas pun. Nak makan pun malas. 

Makan pun malas?

Ok whattt... Boleh kuruskan badan yang dah macam pisang montel ni. Huhuhu...

Ok la. Nak sidai baju. Dah seminggu aku kumpul baju tu.

Have a nice Sunday alls...

;)

 

Saturday, January 16, 2010

perutku berbunyi

Perut dah berdenyut-denyut lapar ni.

Kat opis lagi daaa... Tu yang malas nak keluar beli makanan tu. Kedai makan kat sini time weekend mana la bukak. Paling dekat Giant sek. 13 tu. Ada kalau dah menyinggah memang malas terus nak masuk opis balik.

So, tahan aje la perut tu. Esok-esok boleh makan.

Kat rumah pun ada makanan. Ingat-ingat sikit gaji belum masuk lagi ni. Nak isi minyak kereta pun pening-pening lalat. Huhuhu...

Sikit lagi nak abes keja.

Chaiyokk!!

opisku, rumahku.. cet..

Kat opis.

Aku kan rajin terlebih. Hari cuti pun datang opis.


Banyak keja nak kena settle.



Sakuragi Ichigo si rambut oren... hehe...

Aku tak boleh tido.

Even dah telan ubat batuk n segala jenis lagi mak bapak ubat yang ada.

Rindu kat Amir sangat-sangat la. Hmmm...

Dah tak boleh tido nak tau aku buat apa?

Aku melayan manga Bleach.

Sungguh keanak-anakan di situ kerana membaca manga.

Aku follow bleach ni start dari kartun dia keluar kat tv3 dulu. Lepas tu kartun kat tv3 tu terlampau lembap dan sangap. Asek ulang yang lama aje.

Last-last aku surf aje kat tenet. Lagi puas limpa aku.

Aku memang boleh tahan jugak kegilaan pada komik-komik ni. Cuma tak ada la sampai obses. Kalau aku teringat memang aku baca.

Sakuragi Ichigo si rambut oren. Hahaha! Adakah hafal nama hero bleach?

Abang Misai memang pelik tengok perangai bini dia ni. Kat rumah aku la yang melayan kartun Ben10. Bukan Amir yang tengok, ummi Amir lak yang melayan. Hahaha!

Tak apa la kan. This is my way to release my stress.

Korang minat ke manga-manga ni?


 

T_T

Amir...

Ummi rindu sangat kat Amir...

T_T

 

Friday, January 15, 2010

Chicken ball itu mentah

Balik dari opis tadi member aku ajak makan kat pizza hut yang baru bukak dekat pusat komersial seksyen 7. Ala, dekat-dekat pintu belakang Uitm tu...

Aku order nasik dengan chicken arabiatta apekejadah nama dia ntah. Set sensasi delight. Sebab dah lapar sangat la aku order nasik. Lunch aku tak makan sebab bantai tido.

Set aku dapat tu ada nasik dengan 3 bijik chicken ball yang kena lumur kuah spagetti la rasanya sebab rasa macam tomato je lebih. Arabiatta la sangattttt...

Aku dah lapar so bantai aje la. Asal boleh makan. Baru aje siat chicken ball ketiga terus tekak aku kembang semangkuk.

Chicken ball itu adalah separuh masak. EEEEYYYUUUUCCCKKKSSSSS!!

Merah-merah lagi daging dia. Putus selera akak...

Aku pun panggil la sorang budak waiter ni cakap chicken ball tu mentah. Dia amik pinggan aku bawak ke belakang. Masa tu nasik aku ada separuh lagi.

Tengok-tengok dia bawak balik kat meja aku nasik dah tinggal suku dalam pinggan kecik n dia ganti balik 2 chicken ball baru. Apekah???

Adakah begitu caranya menggantikan makanan aku???

Sungguh tak puas hati.

Tak nak pi lagi pizza hut situ. Huhuhu...


Aku buat slide tu pun dah kira baik laaaa yeeeee

Kat opis lagi. Kalau tak selalunya time ni aku dah dalam komuter on da way ke KL Sentral untuk balik jumpa my hubby n bucuk cayang Amir debab.

Sebab meeting hari Isnin kat Putrajaya n tiba-tiba banyak mencanak pulak notis meeting time aku apply untuk cuti n semua nak aku buat slide presentation n kalau boleh nak aku present. So, aku tak boleh balik kampung. Demmm!!!

Meeting saje sini situ sana sinun. Eh, asek meeting je bila keja aku nak settle ni.

So, this weekend adalah tidak free untuk merehatkan diri even aku tak balik kampung. Seploh kali dem lagi di situ. Sebab nak kena siapkan slide untuk presentation.

Aku siapkan aje.

Korang present sendiri k.

Jangan asek harap aku je sebab aku banyakkkk benda lain nak buat other than present n present n present.

Aku nak pi interview untuk dapat position kat kampung.

Kalau aku tak pi korang boleh ke tolong aku transfer ke Penang?

Of course tak boleh kan.

So jangan banyak songeh. Aku dah buatkan slide tu dah kira baik la. Asek aku je tolong present sampai bila korang nak tau pasal tempat sendiri macam ni.

 

Aku sekadar di pinggiran *tajuk geli-geli*

Batuk aje hari ni.. Perit dah tekak.. Ubat batuk aku tak amik pun kat opis ni. Kalau nak suruh aku berumah tangga kat opis boleh la. Aku minum ubat tu lepas tu aku tido sampai esok pagi.

Surat sokongan udah di sign. Yeyeaaaahhh!!!

Itu pun macam-macam jugak la timbalan aku tanya. Sebab dia bukan in charge bahagian aku. Tapi sebab nama dia timbalan aku redah aje. Pengarah dengan timbalan aku lagi satu dua-dua tak ada kat opis. Ada meeting tempat lain.

Nak mintak hari Isnin aku kena pi Putrajaya pulak. Sebab meeting Isnin tu la aku tak boleh balik kampung minggu ni. Siapa yang buat meeting ni memang tak memikirkan perasaan aku betul. *bajet PM la orang nak pikir pasal aku. huhu..*

Surat untuk up diri sendiri memang sangat masyuk. Hahahaha! Patutnya admin yang buat. Tapi diorang just bagi soft copy n suruh aku amend sendiri. Jadinya up, up n awayyyy la segala kebaikan aku kat dalam surat tu. Hohohoh! *siapa suruh bagi aku buat sendiri*

Nasib baik aku still sedar diri n cuma buat 2 pages aje. Ikutkan hati mau 10 kajang aku buat.

Senyap sunyi pulak opis ni. Mana semua orang pi ni?

Semua pi celebrate farewell party sorang staff kat sini kot.


Bukan la aku tak nak bersosial sebab tak pi party tu. Tapi hari tu beria diorang tanya aku nak join tak untuk farewell sorang staff sini gak. Bila aku dah bayar diorang tak jemput pun aku.

Aku dapat tau pun bila party dah separuh jalan n ada sorang ni cakap,


'Eh, jom la pi makan sekali kat belakang. Diorang buat farewell untuk ...'


Apekah aku rasa sebenarnya macam menumpang makan aje walaupun aku bayar. N terus aku tak pi jenguk pun. Malas.... Sungguh terasa sekadar di pinggiran. *piang sekali kat pipi laju-laju*



T_T


Aku nak tido kejap. Banyak keja nak settle sebenarnya tapi macam tak ada mood pulak. 





Sabar............ Sabar...............

Ok, aku tension pagi-pagi.

Time aku nak cuti time tu la macam-macam mesyuarat nak buat. N involve aku pulak. Harus keeeee????

Aku bukan nak cuti suka-suki. Tapi aku nak pi interview. Tak dapat keja pun at least aku cuba untuk cari keja kat kampung.

N surat sokongan aku ni siapa pulak nak sign??? Semua bos tak ada kat opis. Ntah ke mana-mana aje perginya.

Isnin pun bos tarak. Aku dah apply cuti Selasa n Rabu siapa pulak lagi nak approve? *pening*

Kejap lagi mau nak mengamuk lagi dengan aku pulak. Padahal benda ni tak jangka pun. Takkan la aku nak suruh orang tu ubah tarikh interview semata-mata sebab aku pulak.

Besar sungguh la pangkat kalau gitu. Macam anak raja pulak orang nak kena ikut cakap ko.

Eish... Aku nak settlekan surat sokongan aku dulu. Terpaksa mintak timbalan lagi satu sign sebelum dia pun menghilang tanpa dapat dikesan petang karang. 

Sabar aje la hati....


 

Thursday, January 14, 2010

tak suka batuk

Batuk dah start dahhhh...

Sangat tak suka bila batuk ni sebab aku kalau batuk memang lambat nak baik. Time tido pun memang tak lena la sebab tengah syok tido aku boleh batuk macam nak terkeluar anak tekak.

Kalau boleh abeskan ubat batuk tu sebotol terus aku memang dah abeskan dah asalkan aku tak batuk. Tapi tu dah macam nak bunuh diri la pulak.

Ni kejap lagi mesti aku lalok ni sebab baru lepas makan ubat.

Nak buat surat sokongan nak pi interview la sementara aku masih gagah perkosa ni. Huhuhu...





 

happy news today

Huiii!! Berbulu 1 badan aku dengan internet kat opis hari ni. Internet down dari time break tadi sampai jam punch card bunyi baru ok balik. Memang menuntut kesabaran yang jitu sebab down time aku tengah gigih buat keja. 

Ohh... Ada berita yang agak menghappykan urat saraf juga segala neuron dalam badan aku. Tadi dapat call. 20hb ni ada interview dekat Penang. Lalalala~~ *bernyanyi girang*

Aku akan try sehabis baik. Gambatte!!! Even BI aku sekarang adalah di tahap paling longkang sekali. Tu la, pemalas sangat kan nak baca dalam BI. Sekarang baru hegeh-hegeh. Tapi Alhamdulillah jugak la dapat interview ni. Doakan aku dapat tukar balik Penang ek.


Senang aku nak gomol Amir debab yang makin lasak tetiap hari. Tak adalah nanti dia tak kenal ummi. Sob.. Sob...




N  ada 1 lagi benda aku nak story.. Nanti aku bagitau k.Sebab aku nak balik awal hari ni. Mau rehat-rehatkan badan yang masih suam-suam kuku.


Tata u alls...


^__________^







minggu ni tak balik.. tak sukeeee....

Still tak sihat sepenuhnya. Tapi datang keja jugak.

Semalam kan patutnya aku kena follow bos ke putrajaya. Demam teruk pulak so aku mc la. Bos aku boleh cakap,

'Time ni la nak demam la, itu la, ini la.'

Eh, macam aku ni buat-buat demam la pulak. Macam la aku ni mintak aku nak demam time tu. Kot la aku gagah jugak pi sana pastu aku pengsan. Nanti bising jugak. Dah tau sakit siapa suruh datang. 

Ni pun aku gigil-gigil kaki drive jugak pi opis. Badan rasa macam melayang aje. Tak nak aku makan ubat tu kat opis. Karang ada aku tido tak sedar dunia.

Minggu ni tak dapat balik kampung pulak. Coz isnin kena pi Putrajaya lagi. Ada meeting.

T_T

Rindu kat Amir lasak tu....

Wednesday, January 13, 2010

ubat yang sungguh power rangers

Aku pengsan dari pagi tadi sampai pukul 4 lepas makan ubat.

Harussss lah ubat tu amat power rangers sekali. Itu pun bangun pukul 4 tu sebab housemate aku yang turut bermc sebab demam jugak masak bubur. Dia dah pengsan sekali lagi lepas makan ubat 2nd round. Wakakaka!

Aku pulak sibuk nak main lawan-lawan dengan mata aku sendiri ni. Pandangan dah ala-ala kekaburan di sini ye.

Bangun pukul 4 tadi pun aku ingat baru pukul 12. Gilo! Hahahaha!

Mau tak power ubat aku tu. Aku dapat ubat batuk, demam, selsema, sakit badan, ubat isap, ubat kumur. 6 jenis semua tu nokk... Mau aku tak pengsan sampai tak sedar dunia sekeliling.

Orang campak aku dalam lombong pun confirm aku lena jugak. Hahaha!

Makan ubat sampai gila

Aku kat rumah. Sedang bermc hammer.

Tak larat gila aku pagi tadi. Dengan hingus meleleh. Sendi-sendi sakit. Malam semalam pulak badan aku panas macam kalau letak telur boleh jadi half boiled kot. Huhuhu...

Pagi-pagi terus aku sms bos aku cakap aku memang tak larat gila. Semalam nak drive balik pun aku bawak 50km/hour je. Siapa dok belakang kereta aku confirm menyumpah seranah berbakul-bakul. Nasib la. Kepala aku dah nenong time tu. Aku drive laju-laju karang cium bontot kereta lain pulak.

Lepas aje aku sms terus masuk call dari opis. Yee.. Patutnya kan aku kena pi meeting kat Putrajaya hari. Biasa la. Kalau aku tak ada bos memang gelisah sikit. *statement nak kena lempang*

Staf aku la yang tolong call. Sebab ko yang tolong call lepas tu tanya soalan merapu rapek yang aku dah berbuih mulut terang kat bos aku pun tolong marah ko. Boleh tak? Aku dah la tengah pening. Ko tanya soalan yang memang aku rasa ko sendiri boleh tengok kenapa aku kosongkan column tu tanpa letak apa-apa figure.

Dah nama pun pencapaian until Disember 2010 confirm la baru tau takat bulan 1 je Senah wehh... Kalau sasaran tu memang la penuh coz itu just unjuran. Eh, berapa kali aku nak explain ni tak paham-paham jugak.

Lepas tu bos dah termalu gamaknya ubah suruh staf aku tanya berapa percent pulak. Adoi laaa... Kira la sendiri. Bukan susah pun. Aku tengah baring atas katil tu mana la aku bawak kalkulator segala tido sekali dengan aku. Pc pun kat luar bilik oke.

Ingat aku ni bersahsiah statistik yang melampau ke sampai tido pun kena bawak mesin kira?

Dah weng-weng kepala aku ni makan ubat banyak sangat.

Aku nak sambung tido. Pi klinik tadi ubat n checkup segala sampai RM46. 

Pengsan... 

*_*'


Tuesday, January 12, 2010

Kronik sungguh dah ni

Dah tak larat gilaaaaa...

Tapi still tak boleh balik. Hujan... Kereta pulak parking tempat tak berbumbung. Kat opis ni yang berbumbung hanya lah untuk officer besar aje. Pencacai macam aku ni hari-hari kena berebut parking. Kalau tak redha aje la parking kat luar kawasan opis.

Dah la banyak lori lalu lalang. Kata pun kawasan industri kan. Kalau nasib tak baik ada la yang buat geselan manja kat kereta. Hish...

Kalau aku redah hujan karang makin kronik la demam aku. Bos aku siap cakap,

'Jangan la awak tak datang esok. Susah kalau awak takde ni.'

See.. See.. Betapa pentingnya aku kat opis ni. *kembang kempis vontot seketika*

Tapi aku tak suka la glamer-glamer sangat ni. Sebab keja confirm akan dilambakkan pada kita macam dah tak ada officer lain nak buat. Heh..

Balik ni nak berdentum atas katil.

Jangan kacau i oke.

;p

Ghost???

Tadi aku rasa aku dah sign out dari blog.

Balik-balik ke meja lepas semak slide tiba-tiba tengok dah sign in balik.

Ehhhhh?????

Tiba-tiba horror menguasai diri.

Pening la

Aku dah menggigil demam ni. Bos aku boleh pulak buat-buat macam tak perasan. Siap suruh aku ke Putrajaya jugak esok. Tak nampak kot hingus aku dah menderu macam air terjun ni.

Badan pun rasa kejap panas, kejap sejuk. Aircond tak ada la sejuk sangat pun. Siap pakai sweater macam dok kat antartik.


Ni nak kena ubah lagi slide ni. Eh, terus rasa nak pitam.

Nak balik.... Wuwuwuwu...